Мартин Скорсезе и Miramax създават сериал по Gangs of New York

Pinterest LinkedIn +

Историческата драма на Мартин Скорсезе (Martin Scorsese) – Gangs of New York (Бандите на Ню Йорк) – ще бъде адаптирана в телевизионен сериал от Miramax.

Филмът, който излезе през 2002 г., е една от големите страсти на режисьора и той работи по проекта почти две десетилетия, като през годините среща проблеми с бюджета, актьорския състав, отлагания на премиерната дата и др.

"Този период от историята на САЩ е богат на личности и истории, които просто не можехме да разкажем в един двучасов филм. Телевизионна поредица ще ни даде възможност и творческа свобода да покажем този разнообразен свят и последиците за обществото, които той е предизвикал и все още продължава да предизвиква", коментира Скорсезе.

Новият сериал ще разказва не само за уличните банди на Ню Йорк, възникнали в края на 19-ти и началото на 20-ти век, а също така и за тези от Чикаго и Ню Орлиънс.

Все още няма информация за това коя телевизионна мрежа ще получи предстоящата поредица, но един от вероятните варианти е сериалът да отиде в HBO, където е излъчен и телевизионният дебют на Скорсезе - Boardwalk Empire.

Сподели.