Mark Zuckerberg прекъснал преговорите по сделката с Instagram, за да гледа Game of Thrones

Pinterest LinkedIn +

Никоя сделка не е по-важна от епизод на Game of Thrones, дори да е на стойност $1 000 000 000. Или поне така разсъждава Марк Зукърбърг – създателят на Facebook, който не се е поколебал да зареже изпълнителния директор на Instagram, Kevin Systrom, непосредствено преди финализирането на преговорите за придобиването на неговата компания през пролетта на 2012 г.

Това е само един от любопитните моменти в статията на Kara Swisher, която ще бъде публикувана в юнското издание на Vanity Fair.

Според авторката преговорите са продължили от Разпети петък до Великден (април 2012 г.), като Systrom на няколко пъти се е срещал със Зукърбърг на негова територия. При едно от тези посещения създателят на Instagram се е озовал на Game of Thrones парти по повод излъчването на новия епизод на епичната поредица на HBO по бестселърите на Джордж Мартин.

Страстен фен на шоуто, Зукърбърг оставил Systrom да разговаря с инвеститорите си по телефона на двора, докато изгледа серията и бъде в състояние да се върне към деловите си задачи.

Сподели.