Мария Шарапова се жени за Саша Вуячич на 10 ноември 2012 г.

Pinterest LinkedIn +

Световната номер едно в женския тенис, Мария Шарапова, ще сключи брак със своя приятел, баскетболиста Саша Вуячич, на 10 ноември 2012 г., в Истанбул.

"Гледах по телевизията сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън и тогава си помислих, че тяхното тържество е грандиозно. Харесах роклята на Кейт (Мидълтън). Мисля нашата сватба да бъде в тесен кръг и доста по-скромна", коментира предстоящото събитие 188-сантиметровата рускиня, която за единадесет години в професионалния тенис заработи над $21 млн. от наградни фондове, в това число и чековете, придружаващи 27-те й WTA титли.

Само преди месец тя спечели за първи път откритото първенство на Франция, Rolland Garros, с което събра пълния комплект титли от Големия шлем.

Мария бе единствената спортистка, включена в класацията на най-добре платените атлети за 2011 г. на Time и намери място в тазгодишното й издание, изкачвайки се от 29 до 15 място.

Първоначалните планове на Шарапова и Вуячич, сред чиито бивши клубове е американският Los Angeles Lakers, бяха да се оженят през лятото, но професионалните ангажименти на рускинята в турнирите от Големия шлем, както и предстоящата Олимпиада в Лондон, станаха причина събитието да бъде отложено за есента.

Сподели.