Мария Илиева, Scorpions, Eros Ramazzotti - заедно в "Звездите на Европа"

Pinterest LinkedIn +

В концерта "Звездите на Европа", който ще бъде излъчен пряко от Брюксел по БНТ на 24 март вечерта, българската изпълнителка Мария Илиева ще се качи на една сцена с Ерос Рамацоти (Eros Ramazzotti), Scorpions, Дзукеро (Zucchero), Simply Red, Ким Уайлд (Kim Wildе) и други световноизвестни музиканти.

В едно от големите музикални събития на годината ще участват повече от 30 европейски знаменитости, като Мария Илиева е единственият изпълнител от България.

С концерта ще бъде отбелязана 50-годишнината от подписването на договора в Рим на 25 март 1957 г., с който се слага началото на Европейския съюз.

Грандиозното шоу ще бъде излъчено едновременно по 38 европейски телевизии. За място на концерта е определен площадът пред символа на Брюксел -прочутия "Атомиум", който представлява огромно метално съоръжение, изобразяващо многокртно уголемен атом.

На събитието са поканени и водещи фигури от европейския обществен живот, представители на белгийското кралско и висше общество, както и много държавни глави.

Сподели.