Мариана Попова: "В живота си съм луда глава"

Pinterest LinkedIn +

Мариана Попова представи първия у нас музикален видеоклип с изцяло генерирани 3D персонажи. Промоцията се състоя в клуб "Камино" на 26 януари.

Клипът е към песента "Crazy", с която поп изпълнителката атакува и конкурса "Евровизия".

"Идеята за видеото се роди вкъщи", каза за Avtora.com Мариана Попова.

"Един ден се събрахме с приятели и аз им пуснах новата си песен. Харесаха я и започнахме да умуваме за видеоклипа, докато в един момент стигнахме до заключението - 3D анимация", обясни изпълнителката. 

Оказва се обаче, че да реализираш подобен проект не е никак лесно - нито от организационна, нито от финансова гледна точка.

"Направо се шокирах, когато студиата ми обявиха цените. Бях на път да се откажа, когато съавторът на музиката и аранжимента ме прати при негов познат, който се съгласи да ми помогне", сподели още Попова.

Името на песента също не е случайно и подхожда перфектно на самата Мариана. Или както тя самата се определя, е абсолютно "луда глава".

"В никакъв случай не съм онази романтичка, която хората са гледали в "New Religion" или в "Let me cry" - една страдалка, така да се каже. Много луда съм."

"Напоследък обаче не съм много crazy, но пък съвсем скоро очаквайте един "луд" албум", допълни Попова.

С песента поп изпълнителката атакува за втори път "Евровизия", след като го стори веднъж преди година със съвместното си парче с фолк звездата Азис - "Let me cry".
 

"Crazy e с много по-лайт мотив, с денс музика, много лесно се запомня. Предполагам, че скоро всички у нас ще си тананикат припева".

"Направи ми впечатление през 2006 г., че тези песни се котират или най-малкото прескачат полуфинала. Въобще мъдрите и сериозни послания са за дълбоките хора, но масовата публика иска едно - да скача и да изкрейзва", сподели певицата.

Според нея, и този път родните изпълнители не са предложили нищо "открояващо се" на конкурса.

"На линия са добре познатите неща от добре познатите хора. Няма нищо, за което да мога да кажа "УАУ". Проблемът е, че независимо какво ще се случи на финала, трябва да се събере здрав екип, който да създаде качествен продукт".

В началото на февруари, Мариана Попова ще се изправи пред един сериозен тест - национално турне. Защо го е предприела - по собствените й думи, за да оцени къде точно се намира в момента в скалата на родната музика. Компания в турнето ще й правят и други двама популярни изпълнители - Миро от "Каризма" и Орлин Горанов.

"Ще обиколя девет града - Шумен, Варна, Бургас, Пловдив, Ямбол, Русе, Плевен, Ловеч и Благоевград. Реших да го предприема между полуфинала и финала на Евровизия - от една страна, за да си промотирам песента, а от друга - защото искам да видя колко фенове имам", разкри изпълнителката.


И самото видео
Сподели.