Maptaq Flying Q-Robot – най-добрият домашен любимец

Pinterest LinkedIn +

Почти на всеки човек му е хрумвало да се сдобие с някакъв домашен любимец, който да му е верен приятел в скучните моменти. Повечето хора се спират на традиционните кучета и котки, някои си падат по по-екзотични като тарантули и гущери. Бъдете различни – вземете си робот!

Точно така – вече можете да притежавате собствен робот, който постоянно да кръжи около вас – съвсем буквално! Джаджата Q-Robot (цена 99 лв.) на Maptaq представлява летяща машинка с две перки на главата, която управлявате от екрана на своя смартфон.

Разбира се, Q-Robot не е робот като от научнофантастичните филми. Няма да можете да го накарате да измие чиниите или да водите дълги разговори с него на всякакви теми (всъщност можете, но ще бъдат монолози). Това е устройство, създадено с една цел – да лети и да доставя максимално забавление на малки и големи.

Както вече споменахме, летящият робот се контролира от смартфон – работи с почти всички устройства на Apple (iPhone, iPod, iPad) и телефони с операционна система Android. За целта трябва да поставите предавател в аудиоизхода на смартфона, чрез който ще управлявате Q-Robot посредством накланяне на телефона или през менютата на сензорния му екран. Ако разполагате с два такива робота, има специален режим на борба между тях.

За разлика от дрона Parrot AR.Drone 2.0, който ви представихме преди време, Q-Robot е доста по-компактен и може да лети сравнително безпроблемно и под покрив, а не само навън. Той обаче не е и толкова мощен – може да хвърчи около пет минути, преди да се изтощи. Незнайно защо се управлява с инфрачервени лъчи, при положение че Bluetooth или wi-fi връзка биха били по-подходящи. Роботът губи сигнала на около десетина метра, но пък е доста издръжлив, така че и да падне, едва ли ще се счупи.

Летящият Q-Robot има потенциала да ви осигури безбройни часове забавление на открито или в затворени пространства... а и ще имате подходящ съюзник, когато роботите най-накрая се разбунтуват и ни обявят война.

Купи Maptaq Flying Q-Robot ТУК

Сподели.