Манията Red Bull Soapbox Bulgaria завладява София на 28 септември 2014 г.

Pinterest LinkedIn +

"Хора с бензин в кръвта" е страхотно определение за всички, които ще се включат в историческото за България първо състезание Red Bull Soapbox. Същите тези хора трябва да имат в кръвта и ДНК-то на чистата и неподправена забава, която ще бъде водещата сила, задвижваща техните колички.

Допуснатите до участие отбори са над 60. Правилата за направата на "сапунерките" са ясни: една количка не трябва да бъде по-широка от 2 метра и по-дълга от 6 метра. Трябва да е на поне 10 см от земята и да не бъде по-висока от 2,5 метра. Количката не трябва да тежи повече от 80 килограма и да се задвижва само и единствено от силата на гравитацията и въображението.Red Bull Soapbox не е просто състезание, в което трябва да си пръв на финала. Българският народ винаги се е славил като изобретателен и с добро чувство за хумор. Най-шантавите, креативни и оригинални дизайнерски решения може да не направят количката най-бърза, но със сигурност ще влеят ударни дози адреналин и смях не само сред участниците, но и сред публиката.Имената на отборите също заслужават внимание. Сред потвърдените за спускане екипи са POJAAR, Автомобивол, Crazy Forest R-36, Сергията на Сбирщайн, Мухата Цеце, Булгар-Булгар, Количката на смъртта и още много други смахнати имена.Пригответе се за много катастрофи - те са неизбежна част от всяко събитие от сериите Red Bull Soapbox, защото това не е настолна игра. Дано контузиите и нараняванията бъдат сведени до минимум, но няма как да мине без тях, защото, както знаем, "Юнак без рана не може".

Датата за нахлуването на самоделните и самозадвижващи се колички е 28 септември 2014 година, часът е 11:00, а мястото е бул. "Черни връх" в София. Бъди там, забавлявай се, стани част от магията и манията Red Bull Soapbox!

Не забравяй да следиш събитието и във Facebook.

Сподели.