Малкият принц все още си няма име. Или пък има?

Pinterest LinkedIn +

Три дни след раждането си третото дете на британския престолонаследник принц Уилям все още си няма име. Светът тръпне в очакване да разбере как ще бъде наречен петият по наследствен ред претендент за короната на прабаба си кралица Елизабет II, но от двореца "Кенсингтън" не обелват и дума по въпроса. 

Традиционно имената на малките благородници не се обявяват веднага, а се дава възможност на народа да гадае и да залага какво име ще получи бебето със синя кръв, ни информират от "Daily Mail". Въпреки това напрежението на Острова вече е нетърпимо, тъй като имената на първите две деца на кралската двойка – първородния принц Джордж и сестричката му принцеса Шарлот – бяха обявени на втория ден след раждането им.

Все пак жокери се намират. Британската медия "MailOnline" успя да издири информация, че сайтът на кралската фамилия вече е запазил страница на името на принц Албърт, която не е активна, а медиите на Острова разтълкуваха това като сигурен знак за името на новороденото. 

Информацията обаче не е потвърдена от първа ръка. По време на официално събитие с участието на двамата млади принцове – Уилям и Хари – присъстващите не са спестили на по-големия брат въпроси за името на наследника му, на които той отговорил уклончиво с "Работим по въпроса".

Когато самият принц Уилям се роди през 1982 г, неговите родители принцеса Даяна и принц Чарлз изчакаха цяла седмица, преди да обявят името му. Тогава медиите тиражираха информация, че Даяна е предпочитала имена като Себастиан и Оливър, докато Чарлз е настоявал синът му да се казва Албърт. В крайна сметка първородният син на принц Чарлз има 4 имена: Уилям Артър Филип Луис.

Към момента ено нещо е сигурно: как ще се казва най-малкият наследник на кралската фамилия първа ще научи  кралицата – Елизабет II. 

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.