Малката голяма панда (Little Big Panda)

Pinterest LinkedIn +

Германия, Китай, 2011, 88 мин. Режисьори: Грег Мануоринг, Майкъл Шуман. Сценарист: Грег Мануоринг. С гласовете на: Ася Рачева, Гергана Стоянова, Симона Нанова, Даниела Йорданова, Николай Николов, Христо Узунов, Димитър Иванчев. Анимация, комедия.

За филма: 

"Малката голяма панда" е новата 3D анимация на режисьора и аниматор Грег Мануоринг. Работил дълго време за Disney, в творческата му биография присъстват заглавия, превърнали се в безспорни кинохитове, превърнали се в любими за детската аудитория.

Мануоринг е участвал в създаването на такива заглавия като "Цар Лъв", "Астерикс и викингите" и популярната анимационна поредица Family Guy. Един от първите му филми като режисьор е германско-ирландската копродукция A Fish Tale" (2000 г.), в която три деца, инцидентно превърнати в риби от ексцентричен учен, попадат в морето. 

"Малката голяма панда" също е копродукция. Филмът е първата китайска 3D анимационна лента, реализирана със съвсем приличния бюджет от седем и половина милиона евро. Приключенията на малката панда Манчу са озвучени на български език, а действието се развива сред красивите пейзажи на китайските планини.  

Историята: 

Изсичането на бамбуковите гори се превръща в сериозна заплаха за оцеляването на пандите. Малкият Манчу обаче е един необикновен представител на вида, решен на всичко, за да помогне на рода си да намери пътя към спасението. 


Сподели.