Максим Генчев: "Соросоиди ми предлагат финансиране на филм за Ботев"

Pinterest LinkedIn +

Актьорът Максим Генчев, чието име нашумя покрай излезлия през 2015 г. исторически филм "Дякон Левски", обяви във Фейсбук, че е получил примамливо предложение да заснеме филм и за Ботев.

"Америка зад България" ми предложи да ми финансират (2000000 долара) филм за Ботев по техен сценарий. Съгласих се, при условие, че сценариста може да види филма на премиерата, без договора да ме санкционира...От 10 дни - мълчание:)))" - сподели Генчев два дни след отбелязвания ежегодно Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България (2 юни).

На следващия ден Генчев разкри и подробности за сделката, която обаче очевидно няма да се осъществи. От поста на режисьора става ясно, че според предложения сценарий целта е филмът да навлезе в битови детайли, по всяка вероятност плод на художествена измислица, които да се дискредитират образа на българския национален герой. 

Дали и кога подобно предложение действително е било отправено към скандалния режисьор, не е известно със сигурност.

Последният широкоекранен проект на Максим Генчев е историческата драма "Дякон Левски", в която в образа на Апостола на свободата влиза младият актьор Веселин Плачков.

Лентата беше приета със смесени чувства от публиката и критиката, а наследничката на Васил Левски не успя да скрие възмущението си от интерпретацията на режисьора: 

Х. Богданова

Сподели.