Макрон и учителката му по литература - новата президентска двойка на Франция? (Снимки)

Pinterest LinkedIn +

Светът е обърнал поглед към президентските избори във Франция. На 7 май лице в лице ще се изправят Мари Льо Пен и Еманюел Макрон, но всички са вперили поглед в Брижит Макрон.

39-годишният Макрон, който е основател и лидер на новосформираната партия En Marche! (Напред!), спечели първия тур на политическата надпревара, но това сякаш остана на заден план, тъй като звездата на 64-годишната госпожа Макрон изгря.

Публикация, споделена от @veronicasmoonriver на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Интересът към двойката е толкова голям заради 24-годишната разлика във възрастта им. Любопитна е и историята на запознанството им. Брижит е била учителка по литература в местното училище в Амиенс, а Еманюел - неин ученик, набор на дъщеря ѝ Лорънс. Тогава той е едва на 15 години.

Родителите му не са били съгласни с връзката им и според Vogue дори го изпращат да завърши образованието си в Париж. Според информация от списанието любовта между двамата французи започва, когато Еманюел е на 17, а през 2007 г. те се женят след 12-годишна връзка, като Еманюел настоява Брижит да прекрати брака си. 

Публикация, споделена от Florian David (@floriandavidphoto) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Дамата има три деца и седем внучета, които Макрон приема като свои. Най-младата му доведена дъщеря работи по президентската му кампания. Еманюел и Брижит нямат собствени деца.

Публикация, споделена от Christophe Touchard (@ctouchard) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Сподели.