Майкъл Фелпс срещу голямата бяла акула – двубой с предизвестен край?

Pinterest LinkedIn +

Не може да не сте чували за Майкъл Фред Фелпс II (Michael Fred Phelps). Американският плувец е разбил много рекорди, сред които този за най-много спечелени златни олимпийски медали за всички времена (28 на брой). Единствената победа, с която засега няма да може да се похвали, е победа над голяма бяла акула... Не че не е пробвал... Специално за изданието "Седмица на акулите" по телевизионния канал Discovery Фелпс се включи в невиждан двубой под надслов "Фелпс срещу акула: Големият златен срещу голямата бяла". С помощта на специални ефекти човекът и животното преплуваха паралелно 100 метра. Дуелът им протече виртуално поради съображения за сигурност, но много зрители останаха разочаровани. "Ако искате ме обявете за луда, но аз мислех, че Фелпс ще плува срещу истинска акула, а не срещу симулация. Чувствам се ограбена", написа потребителка в социалните мрежи. Иначе двубоят беше оспорван до последните метри, когато морският хищник скача, за да улови тюлен, и прекосява финалната ли

Не може да не сте чували за Майкъл Фред Фелпс II (Michael Fred Phelps). Американският плувец е разбил много рекорди, сред които този за най-много спечелени златни олимпийски медали за всички времена (28 на брой). Единствената победа, с която засега няма да може да се похвали, е победа над голяма бяла акула... Не че не е пробвал...

Специално за изданието "Седмица на акулите" по телевизионния канал Discovery Фелпс се включи в невиждан двубой под надслов "Фелпс срещу акула: Големият златен срещу голямата бяла".

С помощта на специални ефекти човекът и животното преплуваха паралелно 100 метра. Дуелът им протече виртуално поради съображения за сигурност, но много зрители останаха разочаровани. "Ако искате, ме обявете за луда, но аз мислех, че Фелпс ще плува срещу истинска акула, а не срещу симулация. Чувствам се ограбена", написа потребителка в социалните мрежи. 

Иначе двубоят беше изключително оспорван до последните метри, а изходът беше решен от един скок на морския хищник, който улавя тюлен и прекосява финалната линия секунди преди човека. След поражението легендарният плувец призна, че това е било едно от най-трудните състезания в кариерата му заради ниската температура на водата. 


Сподели.