Майкъл Бей ще снима Transformers 4, филмът излиза през юни 2014 г.

Pinterest LinkedIn +

Американският хитмейкър Майкъл Бей ще режисира поне още един филм от касовата поредица Transformers, а вече е известна и неговата премиерна дата въпреки неяснотите относно актьорския състав - Transformers 4 излиза по кината на 29 юни 2014 година.

46-годишният филммейкър засне и трите досега издадени ленти от франчайза, чийто изпълнителен продуцент е Стивън Спилбърг. Двамата са започнали работа по Transformers 4 преди няколко месеца, като Бей заяви, че има абсолютно нова визия за филма.

Преди време той подписа договор с Paramount Pictures, който го задължава да режисира две кино продукции за компанията. Преди да се заеме с Transformers, той ще заснеме Pain and Gain – черна комедия с участието на Марк Уолбърг и Дуейн "Скалата" Джонсън, чиито снимки трябва да стартират към края на месец март т. г. В плановете на Бей влиза да режисира пилотен епизод на ново ТВ шоу – нещо, което не е правил досега и което разработва чрез своята компания Platinum Dunes, възнамерявайки да продаде продукцията на някоя от водещите телевизионни компании в САЩ.

Transformers 3: Dark of the Moon излезе по кината миналата година и инкасира $1.12 млн. от прожекции в цял свят, заемайки четвърто място в глобалната боксофис класация за най-доходоносна кино лента на всички времена. Във филма Шая Лабьоф потрети ролята си на Сам Уитаки, но участието му в четвъртия филм не е сигурно.

Сред останалите блокбъстъри във филмографията на Бей са Pearl Harbour и Armageddon с Бен Афлек, а в последно време упорито се говори, че най-вероятно ще се върне към другия си успешен франчайз – екшън комедията Bad Boys.

Сподели.