Майкъл Арндт официално е сценарист на Star Wars VII

Pinterest LinkedIn +

Disney и Lucasfilms потвърдиха официално един от слуховете, които се носеха в кино средите в последните дни, а именно, че Майкъл Арндт ще е основният сценарист на наскоро обявената седма част на Star Wars (Междузвездни войни).

Ангажирането на Арндт датира доста преди обявяването на предстоящата нова трилогия и той вече е подготвил първа чернова от около 40-50 страници, както и идеи за останалите два филма.

Макар още да не е потвърдено, се очаква за написването да му помагат утвърдени имена в sci-fi жанра като Стивън Спилбърг (Steven Spielberg) и Джей Джей Абрамс (J. J. Abrahms).

Арндт е със сравнително малък засега опит като сценарист - той има Оскар за най-добър сценарист за Little Miss Sunshine (Мис Слънчице), както и номинация за Toy Story 3 (Играта на играчките 3). Сред бъдещите му проекти пък е доста амбициозният sci-fi екшън с участието на Том Круз (Tom Cruise), Морган Фрийман (Morgan Freeman) и Олга Куриленко (Olga Kurylenko) - Oblivion.

Star Wars VII беше обявен преди няколко дни, след новината за закупуването на Lucasfilms от Disney. Премиерата му е планувана за 2015 г., като все още предстои да бъде избран режисьор на продукцията.

Сподели.