Madonna: Путин би из***ал Pussy Riot, ако му паднат (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Мадона разкритикува прездента на Русия Владимир Путин в речта, която произнесе при раздаването на годишните награди на Съюза на гейовете и лесбийките срещу клеветата (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) на 16 март 2013 г. Поп звездата упрекна политика за съдебното преследване на певиците от руската пънк група Pussy Riot .

Мадона нарече вкарването на скандалните изпълнителки в затвора "безумие" и подчерта, че причините за арестуването им са изцяло политически.

Поп кралицата изказа предположение, че ако президентът Путин "седне в една стая" с момичетата от Pussy Riot, между другото "вероятно би ги из***ал". "Aко беше провел с тях открит диалог и се беше запознал с гледната им точка на млади креативни жени, развиващи се в съвременна Русия, щеше ли да позволи те да бъдат вкарани в затвора?", риторично пита Мадона по време на официалната церемония.

В речта си звездата не пропусна да спомене и скандала около собствения й концерт в Санкт Петербург, където пропагандата на хомосексуализма е забранена със закон. По време на шоуто й бяха арестувани и вкарани в затвора 85 души, демонстрирали открито хомосексуалните си интереси.

Според Мадона ако политиците в Русия са по-толерантни към гейовете и поговорят с тях за надеждите и мечтите им, арестуваните хомосексуалисти днес нямаше да са в затвора, а самата тя нямаше да получи смъртна заплаха и да бъде съдена за половин милион долара за това, че открито подкрепя гей обществото в Русия.

Скандалните певици от Pussy Riot станаха обект на преследване от властите в Русия, след като през февруари 2012 г. изпяха протестна песен срещу Владимир Путин в църква в Москва. Освен Мадона известни личности като сър Пол Маккартни, Bjork и Йоко Оно също се изказаха в защита на осъдените Мария Альохина, Надежда Толоконникова и Екатерина Самуцевич.


Сподели.