Мадагаскар 2 (Madagascar: Escape 2 Africa)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2008, 89’
Режисьор: Ерик Дарнел, Том Макграт
Сценарист: Итън Коен
С оригиналните гласове на: Бен Стилър, Крис Рок, Джейда Пинкет Смит, Саша Барън Коен, Бърни Мак, Алек Болдуин и други.
Aнимация, комедия, дублиран на български

Сериозният касов успех на анимацията "Мадагаскар", която донесе на продуцентите си близо 500 млн. долара чиста печалба, предвещаваше и очаквано продължение. Новите приключения на лъва Алекс, зебрата Maрти, хипопотама Глория, жирафа Мелман и пингвините отново са дело на режисьорския тандем Ерик Дарнел и Том Макграт.

Три години след премиерата на анимацията се появява и "Мадагаскар 2", която събира на едно място актьорите Бен Стилър ("Нощ в музея"), Крис Рок ("Догма"), Джейда Пинкет Смит ("Матрицата"), Саша Барън Коен ("Борат"), Бърни Мак ("Трансформърс") и Алек Болдуин ("Авиаторът"), които са озвучили главните герои. Продукцията е посветена на Бърни Мак, който почина от пневмония през август тази година. Малко преди официалната премиера на лентата в Америка, от Dreamworks обявиха, че вече се работи и по третата част, която ще излезе по кината през 2011 г.

Спонтанното решение на зебрата Maрти да избяга от зоопарка в Ню Йорк за една нощ се превръща в неочаквано приключение. Той е последван от приятелите си - лъва Алекс, хипопотама Глория, жирафа Мелман и пингвините, които след поредица от събития се озовават на остров Мадагаскар.

Не след дълго радостта от живота на свобода е заменена от носталгия по зоопарка и те решават да поправят стар катастрофирал самолет, който ще им помогне да се върнат в Ню Йорк. Планът им успява за кратко и самолетът излита, но скоро се разбива в дивите джунгли на Африка. Там те за първи път се срещат с истинските си роднини, но отношенията помежду им не се развиват в правилната посока. 

Официален сайт:
http://www.madagascar-themovie.com

Сподели.