Луд професор ще изнася музикални лекции в София

Pinterest LinkedIn +

Световноизвестният dub продуцент Mad Professor, заедно с Aisha ще представят двудневен уъркшоп за dub музика през февруари 2007 г.

По време на уникалното музикално събитие, което ще се проведе в София, ще се разглежда историята на този стил музика, социалните и културни фактори, довели до развитието й, основни техники, писане на текстове и представяне.

Mad Professor е известен на феновете като диджей и продуцент, ремиксирал парчета на Sade, the Orb, the KLF, the Beastie Boys, Jamiroquai, Rancid, Depeche Mode, и Perry Farrell. Най-известният му проект е No Protection от 1995 г., който представлява преосмислена версия на втория trip-hop албум на Massive Attack "Protection".

Aisha, която ще води уъркшопа за MC/изпълнители, участва в Roots Daughters, където се появява заедно с Fabian, Kofi и Sandra Cross. London Telegraph я нарича "най-близкото подобие на Боб Марли в женски род".

Уъркшопите се провеждат на английски език и са част от проекта YARTZ, в партньорство с ZionLionz Soundsystem & Global Vision Circle и DS Music.

Заниманията приключват на 4 февруари със специален пърформанс , на който Mad Professor и Aisha ще се изявят за първи път пред българска публика, а част от участниците ще имат шанса да свирят на живо.

Сподели.