Logitech QuickCam Pro 9000 - изключително качество в малък формат

Pinterest LinkedIn +

Сайтовете за видеосподеляне, както и всички опции на чат клиентите за видеоразговор, превърнаха уеб камерата от екзотичен лукс в Must Have устройство за всеки персонален компютър. Което пък доведе до създаването на нов интернет феномен - lifecasting-a. Ето едно добро решение, ако искате да се включите сред хилядите казващи на живо това, което мислят.

Какво точно е lifecasting? Видеостриймове, които записвате сами с уеб или с нормална камера, които след това можете да използвате като видеоотговори в YouTube или Zazz.bg например. Или пък да поставите в блог и дори в професионален сайт като видеоревю на продукт, събитие. С lifecasting можете да изразите и позицията си по някоя наболяла обществена тема.

Оптиката на Logitech QuickCam Pro 9000 позволява да бъдат организирани видеоконференции и/или планьорки, ако служителите на фирмата са разпръснати в повече от една сграда или в различни градове.

Трите условия за появяването на този феномен (уебкамери, мобилност - лаптопи и скорост - кабелен интернет) са налице от няколко години. Но едва последните няколко месеца качеството на образа се подобри в пъти благодарение на новите уеб камери и феноменът се превърна в масово явление.В пакета на камерата ще намерите самата камера и диск със софтуер. Препоръчително е да се инсталират преди включването на камерата, за да не се обърка после РС-то при разпознаването на устройството. Самото закачане на камерата става с една много удобна щипчица, която може да бъде прикрепена включително и на козирката на бейзболна шапка.

Всичко в Logitech QuickCam Pro 9000 е разработено с идеята за максимално качество на заснемане без никакви компромиси. Камерата разполага с Carl Zeiss оптика и ленза, разработена от Logitech, което я прави най-доброто на пазара в момента. Независимо от позицията на снимания обект опцията за автофокус гарантира бърза реакция и кристално чиста картина.Записът може да бъде в няколко формата като се поддържа дори HD запис в резолюция от 960х720 пиксела, което е впечатляващо за 2 мегапикселовия обектив. Right Light и Right Sound технологиите на Logitech осигуряват високо контрастни снимки и изключително добро качество на записвания звук. Всъщност разполагате с една съвсем професионална нормална камера - с тази разлика, че е с размерите на MP3 плейър и можете да я закачите удобно както за монитора на десктопа си, така и върху стандартен лаптоп.

В момента камерата няма реална конкуренция в пазарния си сегмент, което определя и доста високата й цена. Logitech QuickCam Pro 9000 е професионална камера, перфектна за заснемането на висококачествени клипове. А ако искате просто да се виждате с френдовете, докато чатите, е логично да се насочите към някой от по-евтините модели.Logitech QuickCam Pro 9000
Технически характеристики:

- 2Mpix камера
- Carl Zeiss ленза
- Right Light и Right Sound технологии
за кристално чисти звук и картина

Купи от: Plesio
Сподели.