Logitech Powershell – превърнете своя iPhone в гейм конзола

Pinterest LinkedIn +

Ако сте геймъри, със сигурност знаете, че един от най-големите спорове в общността (веднага след този кое е по-добро: конзола или РС) е дали мобилните джитки се водят истински игри. За някои те са пълноправна част от геймърския лайфстайл, за други – залъгалки, заслужаващи само презрение.

Независимо на кое мнение сте, обаче, не може да се отрече, че мобилните игри стават все по-разпространени, а с подобряването на хардуерните възможности на телефоните и таблетите ни все повече се доближават до "истинските". Само се замислете, че един смартфон от 2015 г. има същите (ако не и по-добри) характеристики от настолен компютър от 2010 г. Звучи щуро, но е факт – технологиите напредват със страшна скорост.

Вече не говорим просто за игрички от типа "отгледай две крави и се върни след 8 часа да ги издоиш". От доста време насам смартфоните разполагат с доста стабилни откъм графика и геймплей заглавия от най-различни жанрове. Тази платформа обаче има и един голям минус – управлението.

Колкото и да се подобряват тъчскрийн интерфейсите, един контролер или комбинация от клавиатура и мишка винаги ще са по-удобни за използване. Който е играл някакъв вид шутър или автомобилно състезание, опитвайки се да управлява човечето си с пръст върху дребен 5-инчов екран, знае за какво говорим.

Logitech Powershell Controller

За щастие, ако мобилните игри са ви чак толкова присърце, всичките ви проблеми могат да бъдат решени с едно елегантно приспособление, наречено Logitech Powershell Controller (цена 99 лв.). Това е аксесоар, в който поставяте своя iPhone 5S, iPhone 5 или iPod Touch 5G, и го превръщате в пълнокръвна гейм конзола.

Powershell Controller разполага с няколко физически бутона, познати от стандартните джойпадове – по-конкретно този за Xbox с бутони A, B, X и Y. С тях контролът върху играта става съвсем елементарен и интуитивен – вече не сте оставени на милостта на тъч интерфейса, който понякога отчита движенията ви, а понякога – не.

Джаджата осигурява здрав захват дори при продължителна игра, благодарение на меката текстурирана повърхност върху задната част на контролера. Освен това устройството служи и като външна батерия за смартфона – нещо изключително безценно, като се има предвид фактът колко кратък е животът на съвременния телефон между зарежданията.

Logitech Powershell Controller

Контролерът тежи едва 120 грама, така че не превръща iPhone-а ви в боздуган. Все пак не препоръчваме да го използвате като кейс – с него целият ансамбъл става дълъг около 20 см. За да работите с него, имате нужда от iOS версия 7 и нагоре. За съжаление, не е съвместим с всички възможни игри, но работи с доста от най-популярните заглавия в App Store.

Ако ви предстои пътуване и търсите с какво да запълните времето си, или просто така и така не се отделяте от телефона си и търсите допълнително удобство, Logitech Powershell Controller е точно за вас. А що се отнася до вечните геймърски спорове - играйте си игрите и не се занимавайте с глупости.

Купи Logitech Powershell Controller ТУК

Сподели.