Logitech Driving Force Pro - реализъм в ръцете ти

Pinterest LinkedIn +

PS2 в момента е най-достъпната гейм конзола от гледна точка на бюджет, което от своя страна оправдава инвестицията в специализирана геймърска периферия, като един волан например. Driving Force Pro модела на Logitech е един от най-добрите на пазара.

Независимо дали предпочитате да играете на аркадни рейсинг симулатори или близки до реализма игри, волана има няколко предимства пред стандартните контролери. Най-важното е реализма на управление на колата, който добавя към усещането от играта. В същото време изисква известно време за привикване към факта, че е невзъможно да направите рязък десен, а след това рязък ляв завой само с едно натискане на бутон.

В кашона с волана ще намерите самия волан и стойка с педалите за газта и спирачките. Волана е с изцяло кожено покритие, което прави захвата за него здрав и спира потенето на ръцете. Скоростния лост се намира в дясно от "геврека", а на централния му панел се повтарят бутоните от стандартен PS2 джойстик. Центъра на волана е украсен с голямо светещо лого на търговската марка.

Волана се свързва към конзолата посредством USB порта й. Въпреки, че е предвиден ексклузивно за Playstation, то той може да бъде включен и към РС.За да може да пресъздаде усещането от истински волан в ръцете на играещият Driving Force Pro разполага с 24-ватов force feedback двигател. Резултатът е потреперване при всеки сблъсък или смяна на настилката и указване на съпротивление при управление, равняващо се на това на истински волан без серво система.

Волана се закрепва към плоска повърхност (ръба на маса, например) с помощта на две скоби, намиращи се в края на корпуса му. За съжаление те не разполагат с гумени накрайници и понякога волана се разкача, при това в най-напрегнатите моменти.

Една от най-впечатляващите функции на волана е възможността за завъртане на 900 градуса (2 и половина пълни кръга). Педалите са леки, издръжливи и реагират и на най-нежния натиск. На долната страна на поставката им има двойка кукички, които се закрепват към килима ако рязко настъпите някой от тях и по тази начин премахват възможността да ви се измъкнат от краката.Технически характеристики
Име: Logitech Driving Force Pro

- 100% каучук
- Опция за 900 градуса завъртане
- педали за газ и спирачка

Купи от: Plesio
Сподели.