Люси Дяковска след Vip Brother 2012: Нямам нуждата да се доказвам в България

Pinterest LinkedIn +

Вокалистката на мултиплатинената немска гърл банда No Angels - Людмила Дяковска - член на журито на втория сезон на Music Idol и на последния десети сезон на немското шоу Popstars, чрез което започна музикалната й кариера, в интервю пред Avtora.com, часове след като напусна Къщата на Vip Brother 2012.

Avtora.com: Бяхте на елиминации с Къци Вапцаров и Орлин Павлов - как си обяснявате вота на телевизионните зрители?

Люси Дяковска: Не знам дали не можах да намеря или пък просто не търся отговор. Зрителят гласува интуитивно. Може да има много хора, които ме харесват. Знам, че всичко, което се е случило, е било за добро.

Нямам чувството, че трябва да има някаква конкретна причина за напускането ми. Не трябва да се търси обяснение.

.: В този смисъл - каква е разликата между телевизионната аудитория в България и Германия?

Люси Дяковска: Телевизионната аудитория е пред екрана и е много трудно да я прецениш по хората, които срещаш преди и след предаване. Има малки деца, семейства... шарена е. Трудно е да се каже дали в Германия е по-различна от тази в България, но според мен няма голяма разлика.

Зрителите се движат с времето - 2012 година е, модерно време, като ситуацията общо взето навсякъде е една и съща. Много се харесват рeалити форматите, защото зрителите са воайори - обичат да гледат как другите си мият зъбите и се излагат. Нещо, което аз лично не харесвам, но телевизионният зрител - да.

Това тръгва от Япония, но същото го има и в американския ентъртейнмънт: зрителят стои вкъщи, гледа хора, които са като него, представя се на тяхно място. Това е тенденция не само в България, но и навсякъде.

.: Споменахте няколко пъти, че вашата цел не е била да спечелите Vip Brother 2012, каква беше всъщност?

Люси Дяковска: Моята цел беше да преживея нещо, с което винаги съм мислела, че няма да мога да се справя. Не толкова физическо, колкото духовно предизвикателство.

Мисля, че исках да се подложа на това изпитание и да видя дали наистина съм достигнала до някакъв етап от живота си, който е по-различен от дивата Люси, която само скача насам-натам и е по-повърхностна.

И равносметката е, че сякаш съм ги постигнала тези неща. Доста премислям всичко и съм по-улегнала. Може би досега животът ми не е бил толкова смислен. Наричам това "трета генерация Люси" и като говоря с вас, се замислям за нещата, които преживях, отново.

Намерих начин да бъда умерена в Къщата, защото когато има толкова много хора на едно място, искаш да не досаждаш на другите, да им дадеш пространство. Моето притеснение също беше дали ще се справя с ежедневното напрежение, без което не можех да си представя живота ми.

.: Ролята на съдия в ТВ шоу ви е добре позната - как бихте оценила останалите в Къщата?

Люси Дяковска: Това няма как да се случи. Не искам да тръгвам в тази посока и да давам оценки на когото и да е.

.: Вярвате ли, че Камелия може да спечели Vip Brother 2012?

Люси Дяковска: Зрителите са много интуитивни и голяма част от аудиторията гласува според това, което чувства в момента. Прогнози не могат да се правят отсега, но в крайна сметка всичко е възможно.

Аз много бих се радвала, защото Камелия притежава всички качества да бъде оценена като най-вип в Къщата.

.: Като изключим Камелия - кой искате да спечели Vip Brother 2012?

Люси Дяковска: Ами искам да спечели Камелия!

.: Какво ви предстои в музикален план?

Люси Дяковска: В момента нямам типична солова кариера с авторски песни, но имам една доста хубава и успешна програма с рок парчета и трима много готини музиканти. С нея доста успешно работим в Германия вече година и половина.

Има един музикален проект, който ми е много присърце. Той е на немски, за Германия и немскоговорещите държави. По него работя доста време вече, но всичко идва с времето си и не бързам в момента, не изпитвам напрежение.

В България - не. Аз в България не мога да правя музика, не знам какво да правя - парче, след това клип, не знам откъде да тръгна. Не е най-важното за мен да издам една песен, за да я въртят после. Нямам нуждата да се доказвам. Има неща в България, които съм планувала, но те са по-социални, не толкова свързани с музика.

.: Какво става с No Angels - ще се събирате ли?

Люси Дяковска: Имаме участия от време на време, но нямаме план да правим албум. Мисля, че просто си изживяхме времето и така е най-добре. Аз и преди го казах това, а пък започнахме отново да правим музика, така че трябва да внимавам кога казвам "никога".

Сподели.