Любовната драма "Като луд" триумфира на фестивала "Сънданс"

Pinterest LinkedIn +

Романтичната драма "Като луд" (Like Crazy) триумфира с най-престижното отличие на тазгодишното издание на кино фестивала "Сънданс". Продукцията на режисьора Дрейк Доремъс (Drake Doremus) спечели в категорията за най-добър игрален филм.

Лентата разказва за историята на американски студент и британската му връстничка, която е депортирана в САЩ заради просрочена виза, но двамата така и не се предават пред разстоянието и продължават да отстояват любовта си.

Главните роли се изпълняват от Антон Елчин (Anton Yelchin) и Фелисити Джоунс (Felicity Jones), която пък бе отличена със специалната награда на журито за най-добра женска роля. За най-добър документален филм бе признат How to Die in Oregon на режисьора Питър Ричардсън (Peter Richardson), засягащ болната тема за евтаназията.

Орегон е първият американски щат, в който продуцедурата е частично е разрешена, когато става дума за пациенти във финален стадий на болестта си.

Специалният приз на журито грабнаха пренебрегнатия при номинациите за Оскарите Another Year на Майк Лий (Mike Leigh)  и Being Elmo: A Puppeteer’s Journey на Констанс Маркс (Constance Marks). 27-то издание на фестивала "Сънданс" се състоя от 20 до 30 януари, като на него бяха представени около 200 филма. 


Сподели.