Любомира Славчева - българката, която се снима в клип на Лени Кравиц и участва във филм с Робърт де Ниро

Pinterest LinkedIn +

Вероятно свързвате името "Любомира Славчева" с предаването "7-о авеню", но бившата "Мис България" (1991) всъщност има впечатляваща биография зад гърба си.

Още когато е на 17 години, я избират за втората носителка на короната в историята на "Мис България". Възможността да ни представя на "Мис Свят" и излизането извън граница й предоставят шанс да бъде забелязана и почти веднага стартира кариерата й на модел. След известно време се мести в САЩ, където й е предложено да участва в клип на рок звездата Лени Кравиц.

"Ставаше дума за видеото към песента American Woman. Имах по-скоро статично присъствие, голямата звезда в клипа беше актрисата Хедър Греъм, а аз, заедно с други момичета, бях на по-заден план", разкрива Любомира.

Решението да промени визията си и да се превърне в блондинка й донася и покана за малка роля в драмата "15 минути", в който водещият персонаж се изпълнява от холивудската звезда Робърт де Ниро.

"Нямах реплики, участвах в сцената с погребението му и бях сред опечалените. За съжаление, така и не успях да се запозная с него", не крие разочарованието си красавицата. Често обаче среща различни кино знаменитости, докато живее зад Океана.

"Първоначално се учудвах, но с времето разбрах, че това е нещо нормално. Научих се и да не им обръщам внимание, защото явно показват, че се дразнят, когато нямат възможност да се движат обезпокоявано и непрекъснато ги притесняват. За разлика от родните популярни лица, там се движат почти неглиже и не обръщат толкова внимание на външния си вид".

Сред любопитните моменти в САЩ е и когато веднъж, докато вечеря в скъп ресторант, непознат мъж й праща червена роза. Оказва се, че не е съвсем непознат - става дума за самия Клинт Истууд.

Въпреки това, не смята, че това е нейният начин на живот. Затова и се връща в България, където създава и собствена марка биокозметика, съжителства с приятеля си и гледа малкия си син.


Сподели.