LittleBigPlanet с премиерна дата за PS Vita

Pinterest LinkedIn +

Горещо очакваната Vita версия на култовия PlayStation 3 пъзел платформър LittleBigPlanet на Media Molecule вече има официална дата на издаване – 19 септември. Подобно на PlayStation Portable версията на играта, тази за новата портативна конзола на Sony също не се разработва от Media Molecule, а от Double Eleven – базираното в Мидълсбро студио на Лий Хъчинсън и Мат Шепкар (екс Rockstar Games), съвместно с Tarsier Studios.

В анонса на Sony Europe се набляга на специфичните елементи, които екипът, работещ по версията за Vita, ще внесе в играта. Така тя ще се отличава от всички останалите досегашни версии и ще бъде "специална". Закупилите играта преди издаването й, ще си гарантират два допълнителни пакета с безплатно съдържание - Knights of Old DLC и BioShock Pack, или общо шест костюма, в т. ч. Little Sister и Big Daddy.

Началото на LittleBigPlanet сериите беше поставено през 2008 г. с рилийза на играта за PS3, а година по-късно се появи нейната PSP версия. Независимо от платформата и производителя, LittleBigPlanet постига огромен успех, увличайки армии от играчи, чието участие в приключенията на Sackboy не свърша с изиграването на предварително създадените нива. В началото на 2012 г. броят на нивата, създадени от феновете на оригиналната игра, достигна 6 000 000.

Сподели.