Linkin Park обявиха първия си концерт след смъртта на Честър Бенингтън (видео)

Pinterest LinkedIn +

Музикантите от Linkin Park са готови да изнесат първия си концерт след загубата на фронтмена им Честър Бенингтън, който почина на 20 юли 2017 г.

Специалният концерт в чест на техния колега и приятел ще бъде на 27 октомври в легендарната зала "Hollywood Bowl" в Лос Анджелис. Към групата ще се присъединят и други изпълнители, за да изразят с музика почитта си към човека, който докосна живота на толкова много хора по целия свят. 

Всеки от членовете на Linkin Park ще дари своя дял от приходите от събитието на фондацията "One More Light Fund" в памет на Честър. 

Междувременно групата разпространи и официалното видео към парчето с името на албума "One More Light". Песента не е била планирана като сингъл, но силната връзка с феновете през седмиците след новината за смъртта на Честър я изведе на преден план. 

Видеото е режисирано от Джо Хан (Joe Hahn) от Linkin Park и от дългогодишния видеооператор на групата Марк Фиоре (Mark Fiore). "Беше изключително вълнуващо да работим по този проект и особено да го гледаме" – казва Джо. "Чувствам, че правейки това, ние не само се изправяме пред най-големите си страхове, но и получаваме възможност да използваме таланта си, за да внесем малко светлина в живота на хората, които се нуждаят от нея... Видеото е жест на добра воля към тези, които искат такава връзка".

"Песента "One More Light" беше написана с намерението да изпратим любов на тези, които са изгубили някого. Сега намираме себе си в позицията на крайния получател", споделя Майк Шинода (Mike Shinoda).


Сподели.