Lineage 2: The Chaotic Chronicle

Pinterest LinkedIn +

Жанр: MMORPG
Година:
Системни изисквания: P3 800, 256 MB ram, Win 98, XP, Me, 2k, 2.5 GB HDD, fast net conection
Производител/Издател: NC Soft

Масивните мултиплейър онлайн ролеви игри са като някои религии - тоест, водят се от мотото "Дай ни всичкото си време и пари". Ще се учудите колко много хора нямат нищо против да го правят. Изледвайки феномена можем да стигнем до няколко доста любопитни факти, като например милионите играчи едновременно онлайн само за едно заглавие, или все повечето случаи на отражение на ставащото зад екрана върху реалният живот.

Може би двете най-фрапиращи случки са в Китай, където някакъв обезумял фен наръгва свой приятел, защото му е продал търсения толкова дълго меч за 800 долара, или клиниката в същата държава, третираща фенове на жанра с електрошокове. Всички тези неща ви ги разказвам, тъй като обект на следващата презентация е един не по-малко зарибяващ и цикльорски ролеви свят.

NC soft нашумяха из нашата родна татковина с излязлата преди няколко месеца Guild Wars. Всъщност и Lineage 2 не е топло излязла от конвейра, просто чак сега можете да я закупите и в специализираните магазини в страната. Продължението на една от най-добрите източни ролеви игри е доста спорно заглавие. От една страна са неговите качества. Графично играта се захранва от предпоследно поколение Unreal Tournament енджина, което само по себе си говори много. За по-незапознатите това означава наистина страшно детайлни текстури и персонажи, красив ландшафт и архитектура на сградите и спиращи дъха залези. Също така самата ролева система е доста добре разработена, предлага се богат избор от персонажи, класове и раси, с възможност за придобиване на елитен клас, даващ допълнително разнообразие. И естествено, тъй като си говорим за свят, населен с реални хора, а не компютърно водени NPC-та, социалният елемент е издигнат на много високо ниво. Благодарение на него се създават огромни гилдии и възникват съответните ултра мащабни сблъсъци между тях.

Но на обратната страна на монетата стоят доста фактори, които пречат на Lienage 2 да задмине вие-знаете-коя-игра (WOW). Това са недоклатената маркетингова и айтъм система и още по-недоклатената социална структура на сървъра; невероятният лаг на всички приютени в него, особенно по-време на така хвалените големи мелета и скучноватото в повечето случаи PVE и не много стимулиращото PVP.

Хмм, не исках да прозвуча толкова критично, но е добре човек да знае за какво става въпрос, когато неговите пари са в обръшение, нали така. Играта е едно от най-добрите MMORPG-та в момента, стоейки в топ 5, пък било и на последното място. Между другото, странно ми е как толкова много хора играят на пиратските сървъри и си мислят, че това е истинската игра....

Сайт: http://www.lineage2.com/

Сподели.