Лили Иванова - уникат на пазара до 2020 година!

Pinterest LinkedIn +

Лили Иванова - това е не само името на примата на българската естрада, но и доказана търговска марка.

Точно по тази причина, популярната българска изпълнителка предвидливо се е застраховала - в следващите 10 години абсолютно никой не може да посегне на името й.

Звездата е заплатила сумата от 300 лева, за да го регистрира в патентното ведомство и абсолютно никой не може да го използва по какъвто и да е начин без нейното изрично разрешение, разкрива "24 часа".

Тя обаче съвсем не е единствената, която е имала благоразумието да се предпази от възможността някой ден да си купи от пазара кашкавал "Лили Иванова" например.

Същото са сторили и от продуцентската поп-фолк империя "Пайнер", които са патентовали имената на повечето си звезди за период от 10 години - едно решение, което изглежда твърде логично на фона на честите скандални раздели на компанията с нашумелите й изпълнители в последно време.

Така, ако още някой последва примера на ДесиСлава отпреди години, вече ще трябва да брои сериозна пачка на работодателя си, ако желае да продължи да се изявява под същия псевдоним (при нея обаче бе лесно - тя просто се прекръсти от ДесиСлава на ... Десислава или иначе казано, открийте разликите, ако можете).

Сред другите хитреци в родния шоубизнес е и паркетният лъв Евгени Минчев. Той е запазил правата върху конкурса "Мистър Секси", а в патентното ведомство можете да откриете и, че същото се е случило и с тези за "Мис" и "Мисис България". 

Друга фолкзвезда - Рени пък смята да избегне родния регистър за сметка на сръбския, тъй като предимно там продуцира свои песни.

И ако повечето популярни имена в този бранш вече са минали по този път, то черна котка може да мине път на най-скандалния изпълнител в поп-фолка - Азис.

Той все още не е запазил правото върху името си, така че съществува съвсем реална опасност скоро да слушаме "Как боли" и "Теб обичам" от никому неизвестния Васил Боянов...

Сподели.