Libratone – красив звук от красив спийкър

Google+ Pinterest LinkedIn +

Повечето хора не се интересуват как изглежда устройството, от което идва озвучаването в дома им, стига звукът да е качествен. Ако не сте като повечето хора, значи тази джаджа е точно за вас.

Ако някога сте търсили колонки за саунд системата у вас, със сигурност сте се сблъскали с подчертаната липса на дизайнерско разнообразие. Независимо към кой производител или ценови диапазон сте се насочили, основно имате избор между черни и квадратни или... черни и квадратни.

За повечето хора това не е проблем, стига възпроизвежданият звук да е с достатъчно добро качество. Но ако можете да направите дома си още по-цветен и интересен, като същевременно получите и добър саунд, защо да пропускате тази възможност? Представяме ви нещо, което разчупва калъпа на "черно и квадратно" – дизайнерските безжични спийкъри за мобилни устройства Libratone.

Първо да разгледаме кръглия Libratone Loop (цена 399 лв., намалена от 799 лв.). Джаджата не е просто безжична аудио система. Тя е и перфектно допълнение към дизайна на дома ви. Идва в три различни цвята: червен, сив и (за традиционалистите) черен. Може да се закачи на стена, както и да стои на собствената си поставка.

Интересното във външния вид на Libratone Loop не е просто формата. Корпусът на колонката е изработен от дърво, а външната част – от италианска вълна. Силата на устройството обаче не е само във външния му облик. Loop може да изпълни помещението с плътен и мощен 2.1 стерео звук, тъй като вълните се разпръскват на 360° в стаята и осигуряват оптимално звуково изживяване.

Можете да "докарате" звука до Libratone Loop по различни начини – чрез AirPlay (за iOS устройства), DLNA (за Android и Windows Phone устройства), PlayDirect (за директна връзка със спийкъра) и чрез добрия стар 3.5 mm stereo-jack изход. Въпреки че е предназначен за работа с мобилни устройства, не бихме казали, че Loop е портативен – диаметърът му е малко над 33 см, тежи 2,7 кг и не разполага с вътрешна батерия.

А ето и нещо още по-нестандартно и още по-трудно преносимо – спийкъра Libratone Live (цена 499 лв., намалена от 1099 лв.). Той прилича на калъфче за телефон, ако телефонът принадлежи на някой гигант. Висок е около половин метър и тежи 6,5 кг.

При Live е запазена изработката от дърво и вълна, но този път формата не е кръгла, а цветът е само един – стряскащо зелено. Отвътре също е различен – разполага с 5 спийкъра: 2 туитъра, 2 средночестотни спийкъра и субуфер с обща мощност 150W. Също може да се свързва с мобилни устройства по изброените по-горе начини.

Общо взето, ако са ви останали пари от празничните бюджети, с които да се възползвате от следпразничните намаления, а освен това си търсите нещо ново, с което да освежите дома си – няма да сбъркате с Libratone.

Купи Libratone Loop (червен) ТУК 

Купи Libratone Loop (черен) ТУК 

Купи Libratone Loop (сив) ТУК 

Купи Libratone Live (зелен) ТУК 

Сподели.