LG Prada 3.0 - смартфон за фешън маниаци

Pinterest LinkedIn +

Може би ви е направило впечатление, че напоследък мобилните телефони започнаха твърде много да си приличат. Големи екрани, вградена камера (често две), "смарт" операционни системи... виждаш един и имаш чувството, че си видял всичките.

Точно поради тази причина, на големите играчи в бранша им се налага да прибягват до различни трикове, чиято цел е по някакъв начин да откроят поредния им нов модел на фона на десетките клонинги и аналози.

За LG бранда, Prada е точно такава инициатива. Зад него се крият серия устройства, създадени съвместно с дизайнерите от световноизвестната италианска фешън марка, основана от Марио Прада.

Анонсираният в Лондон LG Prada 3.0, както сочи името му, е третият пореден модел от тази линия - типичен представител на така наречените "фешън телефони".

Хората, които следят отблизо развитието на фамилията смартфони с марката LG, несъмнено ще намерят много общи черти между Prada 3.0 и модела Optimus 3D. Двата телефона използват един и същ OMAР двуядрен процесор с тактова честота 1GHz, но за разлика от Optimus, Prada 3.0 разполага с два пъти повече оперативна памет (1GB).

Останалите параметри на устройството ще се сторят доста познати на всеки Android фен: 8GB пространство за съхранение на информация с опция за разширяване с microSD карта, GPS модул, поддръжка на Bluetooth 3.0 и Wi-Fi b/g/n опции за безжична връзка, чифт камери - 1,3-мегапикселова фронтална и 8-мегапикселова основна с възможност за запис на FullHD видео.

Естествено, това не бива да ни учудва, тъй като акцентът в този модел определено не са техническите характеристики (както вече споменахме в началото). Силата на Prada 3.0 се крие в уникалния външен вид и дизайнерите на Prada определено са се постарали да му придадат неповторим чар и излъчване.

Телефонът буквално изглежда скъп – от него струи онова неподправено усещане за лукс и качество, което всеки фешън маниак неизменно търси. Задният панел на устройството е кожен - със Saffiano декор, дело на една от най-известните италиански кожарски студиа.

Prada 3.0 е с дебелина едва 8.5 милиметра и трябва да признаем, че дори и без логото на Prada, LG са създали смартфон с отличен дизайн.

От гледна точка на функционалност, моделът също не разочарова, предлагайки последна версия на Android (2.3.7) и модерни опции като NFC (Near Field Communication).

Дисплеят, с който е екипиран Prada 3.0, също е доста впечатляващ. Става дума за 4.3-инчов WVGA NOVA екран – много ярък и с отличен контраст и специална функция за допълнително подсветване при директна слънчева светлина.

Уникалното дизайнерско докосване в Prada 3.0 не е спряло само до външния му вид, а е продължено в специфичния изглед на работния екран на операционната система. Специалната Prada тема в черно и бяло е много стилна, характерна със собствени икони и "джаджи".

Функциите зад тях са същите – добре познати на Android потребителите, но ефектът си е там и определено постига целта си – да придаде допълнителна индивидуалност на начина, по който работите с телефона.


Сподели.