Лешникотрошачката 3D (The Nutcracker 3D)

Pinterest LinkedIn +

2011, Великобритания, Унгария, 110 мин. Режисьор: Андрей Кончаловски Сценарист: Андрей Кончаловски, Крис Солейман С участието на: Ел Фанинг, Нейтън Лейн, Джон Туртуро и др. Фентъзи

За филма:

Поредното внушително произведение на един от най-популярните руски режисьори Андрей Кончаловски е реализирано с внушителния бюджет от 90 милиона долара, благодарение на финансирането от страна на Унгария и Руската банка.

Създаден по едноименната приказка на Е.Т.А Хофман и не по-малко известния балет на Пьотр Чайковски, филмът впечатлява с доста тъмни краски, нетипични за предходните екранизации, но вплетени в сюжета по изричното настояване на Кончаловски.

Всички герои в мюзикъла обаче говорят само и единствено на английски език, тъй като според него, именно това е типичният език за жанра. Това обяснява и защо по-голямата част от звездите в актьорския състав са добре познати имена от Холивуд - голямата надежда на американското кино - Ел Фанинг, сестра на Дакота Фанинг, Нейтън Лейн, Джон Туртуро и др.

Историята:

Деветгодишната Мери живее в образцов дом във Виена през 20-те години на миналия век, но въпреки че не й липсва нищо материално, тя копнее за близка човешка душа - нещо, което така и не открива в твърде студените си родители. Една коледна нощ, Мери получава от своя вуйчо дървена кукла и си пожелава да й вдъхне живот. А всички знаем, че на Коледата чудеса наистина се случват.Сподели.