Култовият руски режисьор Андрей Кончаловски представи "Лешникотрошачката 3D" в София

Pinterest LinkedIn +

Един от най-популярните руски режисьори - Андрей Кончаловски (Andrey Konchalovskiy), е на посещение в България по случай премиерата на новия си филм. Създателят на заглавия като "Одисеята" (The Odyssey), "Влакът беглец" и "Танго и Кеш" (Tango&Cash) пристигна в София, за да присъства на представянето на англо-унгарската продукция "Лешникотрошачката 3D" (The Nutcracker 3D), която вече се излъчва и по родните киноекрани.

В мюзикъла участват редица холивудски звезди, сред които голямата надежда на Холивуд - Ел Фанинг (Elle Fanning), сестра на Дакота Фанинг, Нейтън Лейн (Nathan Lane), Джон Туртуро (John Turturo) и др.

Лентата е създадена по едноименната приказка на Е.Т.А Хофман и балета на Пьотр Чайковски, като действието в нея се развива през 20-те години на миналия век във Виена.

"Исках това да е страшен, но не и опасен филм. Да разкажа на децата си това, което не знаят, защото те не познават ужасите на XX век - авторитарните режими и желанието всички да бъдат направени 'сиви'. Затова във филма е и появата на сивите и авторитарни плъхове", обясни тъмните краски на "Лешникотрошачката" Андрей Кончаловски по време на премиерата.

Той добави, че е черпил вдъхновение предимно от приказката на Хофман, която била "много по-близка" до филма в сравнение с балета.

Продукцията е реализирана с доста внушителния бюджет от 90 млн. долара, като е финансирана от Унгария и от Руската банка. Всички герои обаче, говорят само на английски език, тъй като именно това, според режисьора, е езикът на мюзикълите.


Сподели.