Лепа Брена отново в София - балканска работа, ама Лепа...

Pinterest LinkedIn +

21 години след незабравимия й концерт на Национален стадион "Васил Левски" пред близо 80 000 души, сръбската суперзвезда Лепа Брена се завърна сред българските си фенове, този път в пълната зала "Арена Армеец София".

30-минутното й закъснение и неведението, в което беше цялата зала, направи мигът още по-запомнящ се. Изведнъж светлините изгаснаха, а на огромния кръгъл екран над сцената се показа хеликоптер – запазената марка на звездата. От него тя слезе в пълния си блясък с ослепителна сребриста рокля.

Всички присъстващи в залата пощуряха, а това се засили още повече, когато както се появи, така и изчезна образът и "Арена Армеец" отново потъна в мрак. Само след минута Лепа Брена освети сцената с първото парче за вечерта – Uradi to. Заедно с нея, на сцената бяха бендът и балетът й, в изцяло модернистичен стил, в който имаше нотка на Lady Gaga.

След като представи две от новите си песни, Лепа Брена заложи на един от най-големите си хитове, който веднага вдигна градуса – Udji slobodno. Явно почувствала топлината и обичта на хората в залата, тя се обърна към всички – Aimo, Sofia! (Хайде, София), последвало от "България, обичам ви!".

В първата пауза се насладихме на прекрасните артистични умения на симпатични младежи, които танцуваха брейк и изпълняваха други акробатични дейности под ритмите на песни на Лепа Брена, Еминем, Rammstein, Lady Gaga, Snoop Dogg, народни и диско ритми.

Отново се появи звездата на вечерта в пълния си блясък и нов тоалет – уникална алено червена ефирна рокля и златни бижута. В акомпанимент към него цялата сцена пламна. Прожекторите и стената на сцената светнаха в алено, а артисти играеха умело с огньове.

Това даде старта за втората порция песни, а именно старите й хитове. С ориенталските ритми прекрасно се вписваха кючекчините и шейховете, които виеха тела на сцената. "Aide ruki da vidimo!", беше подканянето на Лепа Брена, а феновете й само това и чакаха и сляха гласове с Luda za tobom, Ti si moj greh и др.

Голяма изненада за всички беше попфолк певицата Рени, която изпя Djurdjevdan и Като птица, които публиката отлично знаеше и подгласяше.

Започна и третата част от концерта, състояща се изцяло от балади, най-силната от които – Pazi kome zavidis. След нея цялата зала "Арена Армеец" започна да скандира името на Лепа Бреа, а това подтикна звездата, която радваше феновете си с трети за вечерта костюм, към нови откровения, като сподели, че е правила концерти на много места, но в България остава най-добрият й, който винаги ще остане в нейното сърце.

Без почивка започнаха и подбраните парчета за последната част, а именно най-купонджийските като Mile voli disko, Miki Mico, Hajde da se volimo и др. Все повече фенове ставаха да танцуват в центъра на залата и се заформи голямо хоро и пригласящи хора.

Изведнъж на сцената излезе очакваният и промотиран преди концерта Harley Davidson, на който за малко се качи самата Лепа. Балетът, който марширува и държи огромните червени знамена с нейните инициали някак си нашепва, че краят предстои. Публиката се наелектризира, а конфетите и фойерверките допринасят още. Uvek vasa Brena!

Край! Светлините угасват! Но феновете знаят, че любимката им няма да си тръгне току-така. След минута-две неведение и скандирания за бис, Лепа Брена отново е на сцената.

Обстановката е някак си фамилярна. Прожекторите осветяват само нея - приседнала на стол пее Cetiri godine. Едва ли зала "Арена Армеец" за скромния си опит е чувала това, което сътвори звездата на вечерта заедно с феновете й. Веднага след края на песента започва Jedan dan zivota и публиката продължава с подгласянето, пляскането, хорàта... Балканска работа, ама Лепа...

"Bulgarsko, obicam vi mnogo! Vasa Lepa Brena! Lacu noc!"

Сподели.