Lenny Kravitz в ролята на Jimi Hendrix?

Pinterest LinkedIn +

Важна клечка от американската музикална индустрия, Ела фон Лиър (Elle Von Lear ), обяви намеренията си да привлече рок звездата Лени Кравиц (Lenny Kravitz) за ролята на рок легендата Джими Хендрикс (Jimi Hendrix).

Според британския сайт Gigwise, фон Лиър е водила дълга правна битка, за да придобие правата да използва името и изпълненията на легендата.

Филмът най-вероятно ще се занимава с обстоятелствата около смъртта на Хендикс, но ще спомене и сътрудничеството му с Мик Джагър (Mick Jagger).

“Знам точно какво е станало с Джими Хендрикс”, каза фон Лиър. “Разполагам с доклада от аутопсията и всички съдебни доклади относно него и наследството му.”

Според нея, филмът се е забавил толкова много, заради всички съдебни разправии. “Нашата цел е да разкажем цялата шокираща истина около живота и смъртта на Джими”, каза фон Лиър.

В интервюто си, тя споделя намеренията си филмът да е подобен на “Доорс” на Оливър Стоун и в него да има много оригинални записи на Хендрикс.

“Винаги съм си падала по идеята Лени Кравиц да играе Джими, но ако не се навие, ще търсим някой друг”, каза фон Лиър.

Относно режисьора, фон Лиър казва, че има предвид Дейвид Финчър (David Fincher) – “Боен Клуб”, “Седем”, “Играта” и Доминик Сена (Dominic Sena) - “Да изчезнеш за 60 секунди”, “Парола: Риба Меч”, но не изключва и Куентин Тарантино (Quentin Tarantino) или Клинт Истууд (Clint Eastwood).

Сподели.