Lego Star Wars 2: The Original Trilogy

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Arcade
Година: 2006
Системни Изисквания: P3 1.5 ghz, 256 mb Ram, 2 GB HDD, Win all, DX9.0c
Платформи: PC, PSP, PS2, Xbox
Производител/Издател: Lucas Arts

Преди много много години, в една далечна галактика...

Огромните жълти букви се понасят по екрана, последвани от музиката, която кара повечето от вас да настръхнат: "Тадаааадааа, тарададааада, тара дадааа дааа, тиририраааам!".

Тонколоните завибрират и огромната сянка на звездният разрушител налазва монитора ви. Виждате бойниците, кулата на мостика, оръдията, дупките за сглобка, изтребителите. момент - дупките за сглобка?! Че лятото беше дълго - дълго си беше, спор няма. Ама чак толкова да ме е напекло слънце? Не, няма грешка - Lucas Arts си подадоха за втори път ръка с една от най-известните и популярни детски игри - конструкторите LEGO, за да направят една изключително дебилна и зарибяваща игра.

Връщане към корените
За разлика от първата част, която под влияние на луната, комерса и слънчевите затъмнения разглеждаше събитията от последните няколко Star Wars филма с младия Анакин, във втората Лего SW игричка ще се върнем към филмите, родили манията по този франчайз. Ще проследите събитията от епизоди 4, 5 и 6. Започвайки от атаката над крайцера на принцеса Лея и изпращането на двата друида, минем през битките за ледената планета Хот и свършим с финалният сблъсък между бунтовническата и имперската флотилии.  Най-готино е, че историята е доста разчупена и динамична и можете да я разгледате не само през очите на традиционните добри персонажи, но и почти всички герои от филма - мдам, Боба Фет и на мен ми е любимец. Чу ли това БОБААА?! Интересно е също как по чудесен начин дизайнерите са "оживили" лего човечетата, придавайки им идентичността на персонажите от филма.

Концептуално играта е аркаден екшън от трето лице. За по-малко от минута ще схванете как се управлява (простичко - клавиши за посоки на движение - 1 за скок и 1 за стрелба). Не е нужно да прекарате часове в усвояването й, да четете десетки страници от ръководството и да си трошите нервите. Основната цел на игрите е да доставят удоволствие и със своята семплост Lego Star Wars прави точно това. Не  оставяйте с впечатление, че играта е детска. Да - наистина 8 годишните ще й се радват много, но и по-дъртите фенове на поредицата няма да останат разочаровани. Пряк виновник за това е фактът, че играта е поръсена от долу до горе с много качествен, че и на моменти пиперлив хумор.

Друг голям коз е разнообразието на геймплея. Ще участвате в горещи космически престрелки с изтребители, ще се гоните с гравитационни мотори или ще летите с раницата на Боба Фет на гърба. Джедайските сцени също са на лице, но, сериозно - би ли могло да има Star Wars игра без тях.

На последно място, но не и по важност, е това, че PC сцената все по-рядко бива огрята от готини и зарибяващи игрички. Индустрията се разрасна адски много - парите, които се наливат в нея и се очакват като приходи, скочиха пропорционално и все по рядко някое гейм студио се наема да експериментира. Това пък от своя страна води до една толкова депресираща клишираност във все повече и повече заглавия. Именно за това Lego Star Wars е една свежа глътка.

Сайт: http://www.lego.com/eng/starwars/videogame/default.aspСподели.