Lego пускат нова играчка-робот

Pinterest LinkedIn +

Създателите на легендарния конструктор Лего (Lego), който напоследък изгуби популярност пред компютърните игри, представят нова версия на популярната си серия компютъризирани роботи Майндстормс (Mindstorms), Lego Mindstorms NXT.

Новата играчка ще бъде демонстрирана на технологичното изложение в Лас Вегас International Consumer Electronics Show.

С тази серия на Лего децата, а и не само те, могат да си конструират робот по собствен вкус и идея и да го накарат да се движи, говори, вижда и чува. За целта в комплекта е включен специален 32-мегабитов процесор на Лего, който може да бъде свързан с компютър чрез Bluetooth или USB2.0 кабел за пренос на данни. След това роботът става напълно автономен и може да бъде управляван и през мобилен телефон или PDA устройство.

“Когато представихме  Lego Mindstorms за пръв път през 1998, ние променихме фундаментално начина по който хората възприемаха Лего и възпламенихме тенденцията за развитие на потребителската роботика,” казва изпълнителния директор на Лего Йорген Виг Кнудстроп (Jørgen Vig Knudstorp), цитиран в съобщението за медиите публикувано на сайта на Лего. “Осем години по-късно ние сме готови да подобрим най-добре продавания продукт в историята на фирмата.”

Новата играчка ще бъде пусната за продажба през август в избрани магазини и на сайта www.LEGOshop.com и ще струва $ 249.99.

Сподели.