"Ледена епоха: Континентален дрейф" - най-лудото стадо на света в битка с пирати

Pinterest LinkedIn +

Колко теории за разделянето на континентите сте чували? Най-забавната от всички включва един жълъд и праисторическа катерица, на която опредлено й липсва късмет. Епичното приключение, което следва от поредната леденена цепнатина причинена от Скрат, може и да изглежда като края на света, но всъщност по-скоро е промяна в пейзажа. Освен това е много забавно.

Ice Age: Continental Drift (Ледена епоха: Континентален дрейф) е четвъртата част от поредицата на Blue Sky Studios, превърнала се в една от най-успешните анимацииони продукции на всички времена и една от най-очакваните филмови премиери на годината. Най-важното обаче е, че поредното ледено приключение по нищо не отстъпва на предходните. Нещо, което много малко филмови поредици успяват да постигнат. Всъщност, за радост на феновете си, Ice Age става все по-забавен с всяка следваща част.

Формулата на успеха на Ice Age вече ни е добре позната и работи чудесно и този път - няколко мамута, няколко ленивеца, саблезъби тигри, няколко забавни нови персонажи, природен катаклизъм и, разбира се, катерицата Скрат и жълъда. Ice Age: Continental Drift е компютърно-анимиран, триизмерен и озвучен от страхотни актьори, което прибавено към всичко останало го превръща в идеалното семейно забвление.

Зад създаването на лентата този път застава режисьорският тандем Стив Мартино (Steve Martino) и Майк Търмайер (Mike Thurmeier). Първите три филма от поредицата са режисирани от Карлос Салдана (Carlos Saldanha), чиято липса в екипа за щастие не е повлияла на крайния резултат. Факт, който вероятно се дължи до голяма степен на присъствието на Майк Търмайер, който е работил над всичките части на Ice Age, стигайки от главен аниматор до съ-режисьор, а късометражния No Time for Nuts му носи номинация за "Оскар".

Стив Мартино също е добре познат на кино феновете, най-вече като режисьор на друг безспорен анимационен хит - Horton Hears a Who!.

Интересни допълнения не липсват и в актьорския екип на Ice Age: Continental Drift. Към добре познатите и любими на всички Мани, Сид и Диего се присъединяват бабата на Сид и банда кръвожадни (или поне стараещи се да изглеждат такива) пирати.

Още в самото начало, малко след като Скрат неволно е поставил началото на поредния природен катаклизъм, се поява семейството на Сид. След като още в първия Ice Age става ясно, че те са го изоставили, сега се появяват само колкото да оставят баба му на неговите грижи преди да изчезнат отново. Оказва се обаче, че тя съвсем не е толкова луда, колкото изглежда и е напълно способна да се грижи сама за себе си. Освен това има доста необичаен домашен любимец на име Прешъс. Ролята е озвучена от Уонда Сайкс (Wanda Sykes), чийто глас сме чували в няколко хитови анимационни заглавия като Over the Hedge и Rio.

В Ice Age: Continental Drift не липсват свежи реплики, солидна доза чувство хумор и няколко намигвания към световното кино. Първото са пиратите, които със сигурност ще ви напомнят за друг касов кинохит с няколко продължения - Pirates of the Caribbean.

Няма как да не отделим специално внимание на капитан Гът, който е маймуна, но асоциацията с Йън Макшейн (Ian McShane) е някак естествена. Освен това е озвучен от Питър Динклидж (Peter Dinklage). Актьорът, когото най-вероятно свързвате с ролята му хитовия сериал Game of Thrones, за първи път подарява гласа си на анимационен персонаж.


Другият важен пират е тигрицата Шира. Тя опредлено успява да привлече вниманието на Диего, който напълно се е примирил с ролята си в необичайното стадо, в което живее и цени приятелите си повече от всичко, но все пак не е забравил да си "показва зъбите" от време на време. Шира е озвучена от Дженифър Лопес (Jennifer Lopez), която наскоро гледахме в романтичната комедия What to Expect When You're Expecting.

Към всичко това се прибавя и вече порасналата дъщеря на Мани и Ели, Прасковка, която като повече тийнейджъри е по-сериозно предизвикатество от края на света. На нея преотстъпва гласа си друга пееща актриса - Кики Палмър (Keke Palmer).

В основата на Ice Age: Continental Drift е разделянето на континентите, след което Мани, Сид, Диего и бабата на Сид, остават раздели от останалата част от шантавото си "стадо" - Ели, Прасковка и опосумите Краш и Еди. Готов на всичко, за да се върне при семейството си, Мани ще трябва да се справи с банда пирати и няколко морски чудовища.

Към всичко това се прибавят солидна доза хумор, още една симпатична закачка с филмова класика - Braveheart, шеметен екшън и тайната на щастливия живот, която ще ви разкрият опосумите, така че опеределено си заслужава да отделите час и половина на Ice Age: Continental Drift.

Сподели.