Лазар (Music Idol 2): "Това шоу не ражда певци, а продукти!"

Pinterest LinkedIn +

Лазар Кисьов, един от полуфиналистите в Music Idol 2, ще представи България на най-големия музикален форум в Индия - "French Touch". В рамките на визитата певецът ще участва и в Седмицата на българската култура, под патронажа на Външно министерство.

"Поканен съм от Алианс Франсез, тъй като и преди съм представял страната ни от тяхно име на редица международни фестивали", каза за Avtora.com Лазар.

Фестивалът в Мумбай ще се състои между 19 и 21 март, като в конкурсната част ще участват изпълнители от цял свят. В рецитала на Лазар присъства хита "Не мога без теб" на Васил Найденов, както и песни от българския фолклор като "Лале ли си, зюмбюл ли си" и "Зайди, зайди, ясно слънце".

Изпълнителят сподели още, че след участието си в Music Idol се е сблъскал с проблемите на музикалната сцена у нас, която трудно допуска млади таланти, за сметка на вече утвърдените имена от шоубизнеса.


По думите на Лазар, музикалното реалити дава тласък единствено на победителя, а останалите участници остават "занемарени" и в сянка.

"Music Idol създава продукти, от които по-късно се възползват определени хора с цел печалба. Това не е музикално състезание, а шоу, което гони рейтинги и т.н", каза още певецът.


Лазар беше сред 14-те полуфиналисти в Music Idol 2.

След участието си в тв шоуто, Лазар дебютира на музикалната сцена със соловия си сингъл "Alea". Следващото му парче "You're Not Alone" взе участие в тазгодишното издание на конкурса "Българската песен на Евровизия", но не успя да се добере до финала.

"Според мен, песента 'Illusion', която спечели, е хубава и интересна. Но не смятам, че Красимир Аврамов с това си пеене, трябва да ни представя в Москва", коментира Лазар.

Бившият участник в Music Idol разкри още, че след визитата си в Индия ще продължи да записва авторски парчета, като по всяка вероятност ще заснеме и видеоклипове към някои от тях.

Сподели.