Last Hope и Vendetta забиват на Exit 2011

Pinterest LinkedIn +

"Екстремната сцена за екстремни хора" обяви пълната си програма за Exit 2011. През четирите фестивални дни - от 7 до 10 юли - Explosive ще бъде домакин на култови метъл, хардкор и пънк групи, начело с хедлайнерите - немците от Kreator, австралийската метълкор банда Parkway Drive и британските пънкари Anti Nowhere League и Discharge.

Сценичните мениджъри Milan Rakic и Aleksandar Todorovic потвърдиха голямо разнообразие от банди: "В момента имаме line-up, който включва всички направления в ъндърграунд музиката - от пънк до хардкор и метъл, но същo и изпълнения, които по интересен начин смесват всички жанрове. Explosive със сигурност е една от най-посещаваните сцени на Exit и ни харесва да мислим за всички нас тук като за едно голямо семейство!"

На 7 юли Explosive стартира с румънската блек метъл група Negura Bunget и екстремните метъл изпълнители Mechanical God Creation от Италия. Към тях ще се присъединят култовите български бади Last Hope и Vendetta.

Father от Rijeka ще представи хърватската метъл сцена, а местна хардкор, пънк и метъл подкрепа идва от All Except One, Downstroy и Shoplifters в първия ден от фестивала.

На 8 юли Explosive сцената ще бъде повече от вълнуваща с Arkona и Parkway Drive. Stimulans идват от Сплит, свирейки съчетание от тежки метъл под-жанрове. Унгарците за пореден път доказват, че принадлежат към метълите, представяйки Nevergreen - една банда, която след почти 20-годишно съществуване в Унгария и в цяла Западна Европа достигна култов статут. Австрийските индъстриъл дарк ветерани The On/Off Corporation представят аудио-визуално шоу, давайки едно олд-скуул звучене на този звук от началото на 90-те. От Сърбия, вече добре познати на нашата публика са All The Arms We Need и Reflections Of Internal Rain, следвани от свежата сила на Dark Dawn и Darkshines.

Нощта на 9 юли е запазена за най-големите имена в света на пънка с участието на британците Discharge и Anti Nowhere League, които ще бъдат подгряти от мелодичната хардкор пънк банда от Хърватия Debeli precjednik. За да не се чувстват метъл феновете пренебрегнати, Hard Faced от Македония ще покажат, че са едни от най-бруталните метълкор изпълнители на Балканите, както и босненските Tanker. Tona и Conviction от Нови Сад и Path of Decay от Белград ще представят смес от пънк, метъл и рок стилове.

На 10 юли феновете ще приветстват най-забележителната траш-метъл група от Германия Kreator. Франция ще се представи с Onesta, техният водещ вокал Bogdan, който е сърбин, обещава, че бандата ще направи сет, който ще остане за дълго в сърцата и съзнанието на публиката. Чехите от Edain ще забият експлозивна комбинация от олд-скуул траш, преплетен с ново прогресивно дет-метъл влияние. Bornholm идват от Унгария, а Aperion ще гостуват от Словения, като подготвят изпълнение, което ще включва флейти, цигулки и виолончела, освен стандартните китари, барабани и вокали. Местни представители на Explosive за тази нощ са Inquisitia, Impurita, Rapid Force и Kozeljnik.

Това, което е особено интересно, когато става въпрос за Explosive сцената на Exit 2011, е, че програмата ще бъде открита и закрита от един от най-популярните диджеи, идващи от Австрия. DJ Scrag! се изявява зад пулта през последните 20 години и е истинско гуру на австрийската дарк, индъстриъл и експериментална сцена.

Сподели.