Ларс Улрих от Metallica разкри нови подробности около следващия албум на групата

Pinterest LinkedIn +

През 2015 г. се навършват 7 години от излизането на последния до момента дългосвирещ албум на Metallica - Death Magnetic - и феновете на бандата нямат търпение да чуят много нова музика от любимците си.

След дълго мълчание барабанистът на легендарната група Ларс Улрих разкри, че повечето песни са почти написани и остава само да се довършат и запишат.

"Имаме много песни и в момента ги изглаждаме и шлифоваме. Доста сме близо до края", казва датчанинът в интервю за Rolling Stone и допълва: "В нашия свят има отчетлива разлика между творческия процес и записите. С този проект се опитваме да ги сближим малко, за да няма такава пропаст между двата етапа."

Metallica имат планирани концерти в Европа през май, юни и август 2015 г., като преди това Улрих, Хетфийлд, Хамет и Трухильо ще свирят на Rock in Rio USA в Лас Вегас на 9 май. 

Според барабаниста на групата има голяма вероятност на тези концерти бандата да свири част от новите песни. За момента обаче не се говори за дата на издаване на следващия им албум.

От Death Magnetic насам Metallica работиха по филма Through the Never (Мetallica: През нищото) и по своя собствен Orion Festival. Също така метъл иконите издадоха Beyond Magnetic (EP с четири песни, които не намериха място в 9-ия им албум), участваха в трибют албума The Last in Line, посветен на Рони Джеймс Дио, и изсвириха музиката в албума на Лу Рийд - Lulu.

Сподели.