Ларс фон Триер отново в Кан през 2013

Pinterest LinkedIn +

Добри новини за феновете на Ларс фон Триер (Lars von Trier) и лоши за критиците му – скандалният режисьор ще се завърне на филмовия фестивал в Кан през 2013 година.

Триер, който предизвика скандал със свои изказвания за Хитлер, подготвя нова творба, наречена Nymphomaniac. Лентата ще разказва за сексуалния живот на жена до навършването й на 50 години.

За главната роля във филма режисьорът разчита на френската актриса Шарлот Генсбург, която участва и в последните му два проекта – "Антихрист" (Antichrist) и "Меланхолия" (Melancholia).

Интересно е, че датчанинът ще се опита да реализира две версии на Nymphomaniac – една нецензурирана, в която няма да спести нищо на зрителите, както и една "по-лека", с използването на различни ъгли на заснемане и замъгляване на някои сцени.

Според продуцента на Nymphomaniac - Тиери Фремо, въпреки че около Ларс фон Триер се разрази скандал по време на фестивала в Кан през 2011 година, актьорите, желаещи да работят с него, не са намалели, а точно обратното. Кои други имена ще се включат в каста, както и допълнителна информация за лентата, предстои да разберем.

Сподели.