Ladytron, Sasha, Spooky, Gravity Co. в Viva Beach Party, Слънчев бряг

Pinterest LinkedIn +

На 22 юли на самия бряг на морето ще се проведе най-амбициозният на Метрополис до сега, наречен Viva Beach Party. В събитието ще се включат британците Ladytron, топ диджеите Sasha и Spooky, а от българска страна – Остава, Gravity Co., Стивън, DJ Смърф и Ясен Петров.

Щастлив съм, че Ladytron най-сетне ще застанат пред българската публика, както подобава”, каза Ясен Петров. “Концертът им преди 3 години в Дома на армията беше само загрявка. След Depeche Mode те ще са истинско откровение за почитателите на модерната нова вълна. А със Sasha продължаваме традицията си да каним ди джеи от световния елит – той ни е четвъртият от топ 10 и единственият, който от 4 години нарушава хегемонията на транс величията. Ще бъде страхотно!”

“Горди сме, че именно vivatel стои зад събитие от подобен мащаб и значимост”, сподели Гари Ратклиф, директор “Продукти и услуги” във vivatel.
 
Viva Beach Party стартира в 21:00 ч. на 22 юли и ще завърши по изгрев слънце на 23 юли.

***

Ladytron (на снимката)

Ливърпулската четворка Ladytron доказа с третия си албум че не е група еднодневка, летяща на крилата на свръхмодерния синт поп, а истинско музикално явление от третото хилядолетие. Дебютният албум “604”, излязъл през 2001 възхити критици и публика с ефирни мелодии, а асиметричните прически и сталинисткомаоистките костюми на групата породиха безброй имитатори.

В края на 2002 излезе по-мрачният “light & magic” с култовия световен хит “17”, последван от световно турне и напълно разпродадени билети за над две трети от концертите. Големите грамофонни компании, т. нар. мейджъри, наддават за договор с тях и в крайна сметка легендарната Island Records получава правото да издаде “witching hour”  продуциран от Джим Абис, работил с DJ Shadow, Placebo и Kasabian.

Резултатът е зашеметяващ – брилянтен синт поп, пуснал корени дълбоко в инди рока с изключителна “лайф” атмосфера, усъвършенствана в безкрайните турнета на Ladytron от Китай до Бразилия и Аржентина. Хелън Марни, Мира Аройо, Даниел Хънт и Рубен Ву идват на VIVA BEACH като истинска група от третото хилядолетие, която владее еднакво мелодичността на синтпопа, ритмичността на електроклаша и енергията на инди рока.


DJ Sasha

Още от началото на деветдесетте в северна Англия Александър Коу си спечелва славата да кара добрите плочи да звучат по-добре, а по-добрите – страхотно, както и да смесва привидно несъвместими елементи от електронната музика – транс, брейкбийт, дийп хаус и прогресив с експлозивен резултат. Тогава, когато всички популярни диджеи в света пускат американски хаус, Саша с нокти и зъби проправя път на новия звук – италиански пиано хаус и енергичен транс със чудовищни акапели - нещо, в което той е истински пионер и модел за подражание и до днес.

Уникалният му начин на миксиране циментира мястото му на върха на диджейския елит – той е единственият не-транс-диджей, който не само че е бил номер едно в класацията на списание “DJ Mag”, но и неизменно е в топ 5 последните 5 години. Заедно с Джон Дигуийд издава първият миксиран албум в света, а под името “northern exposure” има повече от един милион продадени дискове.

Саша е и първата корица на списанието Миксмаг през даличната 1991. С напредъка на технологиите – уникалният му стил на миксиране става вече невероятен – той “отчупва” познати “парченца” от поп песни от 3 декади и ги вгражда хомогенно в сетовете си, така, че те звучат същевременно и познато, и съвсем различно.

Сподели.