Lady GaGa е най-влиятелната личност на 2011 г., новият й албум изтече в мрежата

Pinterest LinkedIn +

Lady Gaga е новият носител на титлата "най-влиятелна знаменитост в света", която през последните години, включително през 2010 г., най-често бе във владение на Опра Уинфри (Oprah Winfrey). Forbes Celebrity 100 се компилира ежегодно от 1999 г. насам на базата на доходите и популярността на представителите на развлекателната индустрия, измервана въз основа на статистиката на най-търсените имена в Google, количеството статии и корици на списания, числеността и активността на фен общностите в социалните мрежи и др.

По данни на Forbes между 1 май 2010 и 1 май 2011 г. Gaga е спечелила $90 млн.  – 3 пъти по-малко от едногодишните доходи на поставената под No.2 Уинфри (сумите са брутни, преди облагането им с данъци), но фен армията й във Facebook наброява 32 млн. души, а последователите й в Twitter са над 10 млн.

Не по-малко популярен в социалните мрежи е 17-годишният Джъстин Бийбър (Justin Bieber), който дебютира под No.3 в класацията, но неговите приходи са "едва" $53 млн. От началото на 2011 г. интересът към Lady Gaga се подхранва от кампанията на втория й студиен албум - Born This Way, чиято официална премиерна дата е 23 май.

По един или друг повече или по-малко традиционен начин, 25-годишната звезда издаде пет трака от проекта, докато на 18 май не пусна целия албум за безплатно слушане на територията на Великобритания. Дали от там, или от някоя от останалите европейски държави, където Born This Way стана достъпен предпремиерно за потребителите на Spotify, целият албум изтече нелегално в торент сайтовете пет дни предварително.

Доколко това ще се отрази на продажбите на записа ще стане ясно в първата седмица на юни. Според прогнозите, Born This Way ще дебютира под No.1 в Billboard 200 с между 450 000 и 750 000 изкупени копия.

Сподели.