Култовата ролева сага Underworld се завръща с нова игра

Pinterest LinkedIn +

Пол Нюрат – създателят на култовата ролева поредица Ultima Underworld и съосновател на Looking Glass Studios (System Shock, Thief) – обяви Underworld Ascension – ново заглавие от същата, което се разработва от новосформираното от него студио OtherSide Entertainment, базирано в Бостън.

Издадена през 1992 година, Ultima Underworld: The Stygian Abyss извърши революция в RPG жанра, тъй като бе първата ролева игра с игрална перспектива от първо лице и триизмерен свят (обширна утопична цивилизация, намираща се под земната повърхност).

Stygian Abyss и нейното продължение от същата година - Ultima Underworld II: Labyrinth of Worlds, които са сочени като основна инспирация в работата по съвременни шедьоври в жанра като The Elder Scrolls и BioShock - могат да бъдат закупени от GOG само за $5,99.

"Underworld имаше преобразяващ ефект върху моето разбиране за това какво може да представлява една видеоигра. Това е заглавието, което за първи път ме накара да се почувствам погълна от един вълшебен свят. Това е играта, която зададе посоката на моите творчески амбиции", споделя създателят на BioShock - Кен Ливайн.


Сподели.