Куентин Тарантино отива на съд за "стотици милиони долари"

Pinterest LinkedIn +

В навечерието на премиерата на The Hateful Eight (Омразната осморка) Куентин Тарантино се изправя на дуел срещу баща и син, които са се впуснали в търсене на справедливост и вендета. Точно като в класическите уестърни. Но за повече пари.

Според сценаристите Оскар Колвин-младши и Торънс Джей Колвин режисьорът е изплагиатствал историята за Django Unchained (Джанго без окови) от техен сценарий.

Става въпрос за неосъществен филм със заглавие Freedom, от който според ищците са заети прекалено много елементи в уестърна за Джанго. Толкова, че единствено обезщетение от "стотици милиони долари" би смекчило болката от предполагаемата кражба.

"Той се завръща в ада на Юга, за да освободи любимата си с помощта на бял мъж" е "уникалната" следа в сценария на Колвин, която ги кара да предприемат този труден ход.

Разбира се, човек би се запитал защо трябваше да минат 3 години от премиерата на Django Unchained и влизането в съда да съвпадне толкова удобно с шума около новия филм на Тарантино. 

Ако сте гледали Suits (Костюмари) или друг популярен адвокатски сериал, то и вие ще предположите, че всичко е с цел да се изкарат едни пари на принципа "ако мине –мине...". Защото винаги има вариант обвиняемият да реши да не си бие главата в стената заради едно дело, а просто да плати някаква договорена сума. 

От тук нататък всеки сам решава за себе си доколко е вероятно Куентин Тарантино да е изплагиатствал историята си от интернет, където е бил публикуван сценарият на Freedom.

Сподели.