Крум: "Явно чуждите изпълнители харесват много България"

Pinterest LinkedIn +

Дни преди полуфинала на "Българска песен за Евровизия 2007" младият български изпълнител Крум Сираков, чиято песен "Докога" беше избрана от журито за полуфиналист, коментира за Avtora.com участието си в конкурса:

.: Подготвяш ли нещо специално за представянето си на полуфинала на "Евровизия"?

Крум: Разбира се, че подготвям, но още е много рано да издавам каквото и да било. Класирането ми ме завари малко неподготвен, защото песента не е писана специално за конкурса. Пуснах я като коледен подарък за феновете си и след това реших да кандидатствам с нея в "Евровизия". Много съм щастлив, че ми предстои участие на живо, не само от телевизионния екран. В момента съм в трескава подготовка за концерта, понеже не остава много време.

.: На какво ще заложиш, за да впечатлиш журито и зрителите?

Крум: Залагам на една цялостна концепция, на добро изпяване на песента, на това, че съм млад и позитивен. Старая се да съм оригинален и ще предложа нещо ново, което няма да издам. Надявам се да стане едно хубаво шоу, което да зареди публиката с настроение. Нямам кой знае какви състезателни амбиции, искам да си направя готин спектакъл и ако това се получи, успехът ще дойде от само себе си.

.: Какво мислиш за участието на чужди изпълнители в "Българска песен за Евровизия 2007"?

Крум: Малко ми е странно, явно не са успели да се класират в собствените си страни. Надявам се песните, които се състезават тази година, да са добъри, защото според мен миналата година беше направен доста ужасен подбор. Ще се чувствам много странно, ако и тази година е така - като някакво петно, понеже съм вложил много старание в представянето си. Явно тези хора, които се състезават за България, не си харесват техните държави. Сигурно тука им е топло и евтино и толкова са се влюбили в България, че искат да се състезават за нея. За мен поне няма друго обяснение.
Сподели.