Кристиано Роналдо - свръхчовек, секссимвол и идол на милиони

Pinterest LinkedIn +

Пристигането на Кристиано Роналдо (Cristiano Ronaldo) на българска земя съвсем спокойно може да се нарече визита от най-висш ранг. Дори тези, които не се интересуват от футбол, знаят кой е португалецът и защо той е един от най-популярните хора на планетата.

Вероятно трябва да си живял в пещера, за да не знаеш, че в периода 2007-2014 г. в този иначе отборен спорт доминират две ярки индивидуалности - Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Това е съперничество, което излиза извън всякакви рамки и екзалтира милиони хора по света.

Ако си фен на Меси, то е почти сигурно, че не харесваш Роналдо. Обратното важи със същата сила. Това е и смисълът на футболното противопоставяне.

За звездата на Барселона се твърди, че той просто е докоснат от Бога и въпреки здравословните си проблеми от детството е дарен с невиждан досега талант, който е в основата на неговата зашеметяваща кариера.

При Роналдо ситуацията е друга - не че футболистът на Реал Мадрид не е талантлив, той просто постига успехите си със свръх много труд и усилия.

Всички голови рекорди, които той поставя с екипа на "белия балет", както и успехите му в Манчестър Юнайтед, произтичат от неимоверното му желание да бъде номер 1 в света. Без да преувеличаваме, можем да кажем, че постигането на тези резултати - отборни и индивидуални - е следствие от огромни натоварвания и непрестанен стремеж да остане на върха.


Роналдо е машина от плът и кръв - смесица от сила, целеустременост и непримиримост. Вероятно точно това виждат у него децата, за които той е вдъхновение и емблема за спортно изграждане и усъвършенстване. 

Самият Кристиано много често, и не съвсем справедливо, е бил подлаган на "кръстосан огън" - наричан е егоист, сребролюбец, завистник... Образът, който медиите му изграждат, не е на особено земен човек - нещо, от което вероятно страдат голяма част от популярните личности.

Благотворителната дейност, която Роналдо развива обаче, говори достатъчно позитивно за него. Примерите са много - през 2012-та година той продава на търг "Златната обувка" за 1,5 млн. евро и дарява парите за изграждане на училища в ивицата Газа. Освен това той няма нито една татуировка, защото това би му попречило да дарява кръв - нещо, което португалецът прави няколко пъти на година.

Освен за брилянтен играч, футболният "Крал на света" е считан и за истински секссимвол - не само сред жените, но и сред гей общността. Винаги с безупречен външен вид и с изваяно като на гръцки бог тяло, той кара своите фенки и фенове да изтръпват, а фактът, че негова половинка е не коя да е, а ослепителната Ирина Шейк, не е учудващ за никого.

Гастрол на един супермен - това е Кристиано Роналдо за пръв път в България. Момент, който хиляди негови почитатели очакват от много години насам.

Сподели.