Крис Евънс няма повече да играе Капитан Америка

Pinterest LinkedIn +

Броени дни преди кино събитието на годината – Avengers: Infinity War – един от основните участници в него разкри една от най-големите новини по темата. Става въпрос за актьора Крис Евънс, който обяви в интервю пред The New York Times, че напуска кино вселената на Марвъл (т.нар. Marvel Cinematic Universe) и ще се отдаде на кариера в Бродуей.

За феновете това означава само едно: Евънс повече няма да играе вездесъщия Капитан Америка – един от най-разпознаваемите супергерои в Марвъл вселената и лидер на най-обичания супер-тим – този на Отмъстителите. Образ, на който артистът си пасна много добре.

В четвъртата част от кино поредицата за най-могъщите герои на Земята (която сама по себе си ще има две части) те ще се изправят срещу нова извънземна заплаха – нападението на Танос и неговите извънземни орди. Той ще се опита да се добере до шестте камъка на безкрая (т.нар. infinity stones), с чиято помощ да унищожи Вселената.

Сблъсъкът вече си е спечелил етикета на най-значимото събитие в комиксовата вселена на Марвъл и съвсем логично се очаква той да е кулминацията и в нейната кино версия. Феновете отдавна спекулират дали в двете серии на Infinity Wars няма да видим смъртта на някои от най-обичаните герои.

Затова след изявлението на Евънс мнозина се запитаха: значи ли това, че неговият герой Стив Роджърс – оригиналният Капитан Америка – може да загине. Впрочем подобни въпроси се задават за горе-долу всеки от по-значимите герои, от Тони Старк а.к.а. "Железния човек" (Iron Man), през асгардския бог Тор, до неговия брат Локи, който тъкмо започна да се държи симпатично.

Единственото сигурно засега е, че Евънс няма планове да подписва нов договор с Марвъл и да се завръща във франчайза. Вече има спекулации и за негови наследници, които да носят щита на супер капитана. Това може да е Себастиян Стан, който играе приятеля на Капитан Америка – Бъки Барнс. Любопитното е, че самият Бъки в много от комиксовите версии е обличал костюма на капитана. Т.е. възможно е да станем свидетели на двойна замяна – както на артиста, така и на героя.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.