Крис Браун оглави номинациите за BET Awards 2011

Pinterest LinkedIn +

Наскоро издалият четвъртия си студиен албум F.A.M.E. 22-годишен R&B артист Крис Браун (Chris Brown) е големият претендент за предстоящите годишни награди на BET TV, с които популярната американска медия отличава най-ярките представители на афро-американската култура.

Година след участието си в BET Awards с Michael Jackson Tribute, по време на което изпълни Man in the Mirror на Краля на попа и се разплака, падайки на колене на сцената – преломен момент в кариерата му, достигнала своята най-ниска точка през 2009 г. след физическата му саморазправа с Риана, Крис Браун ще се бори за статуетки в 6 категории, в това число "Най-добър R&B артист", "Видео на годината" за Look at Me Now, "Най-добра колаборация" и "Най-добър актьор" – за ролята си в трилъра Takers.

С пет музикални номинации е и Lil Wayne, три от които в качеството му на гост изпълнител в Look at Me Now. Останалите две са за "Хип-хоп артист на годината" и "Избор на публиката". Kanye West, Drake и Риана, която преди няколко дни разбуни духовете на феновете си, добавяйки Крис Браун в Twitter контактите си, са с по четири номинации всеки, а в повече от една категория за награди ще се борят още Nicki Minaj, Бруно Марс, Trey Songz, Cee Lo Green и B.o.B.

Водещ на шоуто, което ще бъде излъчено на живо от Shrine Auditorium, Лос Анджелис, на 26 юни, ще е комедиантът Кевин Харт, а първият потвърден изпълнител е Алиша Кийс.


Сподели.