Красота, еротика и стил! Звездите през погледа на Велислава Каймаканова

Pinterest LinkedIn +

През последните няколко години, името "Велислава Кайкаманова - Ножарова" се наложи като еталон за качество, стил и естетика в българската фотография. След стотиците сесии, които останаха зад гърба й зад онзи момент, в който Георги Неделчев (тогава главен редактор на Playboy) се свързва с нея и й предлага да работи за популярното мъжко списание, днес тя признава, че от хоби и страст, фотографията вече се е превърнала в нейна професия.

А и как да е другояче - снимала е за Maxim, FHM, Max, Плейбой, за редица чуждестранни издания, работи по международни проекти и за разлика от много свои колеги, дори и няма намерение скоро да спира, въпреки че отскоро съчетава работата си с майчинството, отглеждайки дъщеричката си Вилерже.

Емануела, сн. Велислава Каймаканова-Ножароваац

Пред обектива й са заставали такива имена от родния шоубизнес като Аксиния, Диляна Попова, Николета Лозанова, Роси Иванова, Радина Кърджилова, Лияна, Емануела, Анелия - списъкът със сигурност няма да спре дотук, но по-важното е, че крайният резултат винаги е впечатляващ.

"Аз съм човек, който винаги търси красота и уникалност в заобикалящия ме свят и неслучайно моето най-голямото вдъхновение са хората - с техните чувства, емоции и истории", признава тя.

Същевременно остава и здраво стъпила на земята и макар да признава, че се възхищава на работите на световноизвестни фотографи като Ани Лейбовиц и Стивън Клайн, "се опитва да черпи опит от абсолютно всички свои колеги, независимо от популярността им".

Екипът на сп. Грация в "Страната на чудесата", сн. Велислава Каймаканова-Ножарова

Спираме дотук, за да ви представим най-важното - а именно част от най-нашумелите й кадри, макар да поддържаме изцяло мотото й, че за успехът има само една-единствена формула - "всяка следваща сесия да е по-добра от предишната и всяко следващо предизвикателство по-сериозно от предходното"...

Сподели.