Красимир Тасков - Композиции

Pinterest LinkedIn +

В изданието "Композиции" са включени произведения от последните години на ХХ в. и началото на ХХІ в., създадени от композитора, блестящия пианист и педагог Красимир Тасков.

Наред с изпълнителската и педагогическата си дейност Красимир Тасков създава и значително по обем творчество: за симфоничен оркестър, камерна музика, концерти за различни инструменти, пиеси за пиано, за две пиана, вокална и хорова музика за различни състави, опера-мюзикъл. Много от творбите му са отличени на престижни международни и национални конкурси и се изпълняват в Германия, Япония, Франция, Италия, Русия, САЩ и др.
Големият български композитор и диригент Васил Казанджиев определя музиката му като "особено изразителна, експресивна и силно въздействаща".

В записите на албума "Композиции" участват изтъкнати български изпълнители и състави: Красимир Тасков–пиано, Димитър Цанев–пиано, Людмила Герова–сопран, Квартет "Еолина", Ани Атанасова–виолончело, Стоян Божков– виолончело и Симфоничният оркестър на Българското национално радио с диригент Станислав Ушев.

Траклист:

Archaic Pictures for piano (1980):
1. Bell chime
2. Night voices
3. Babblers
4. Ruins
5. Heathen dance

6. Mutuality for two pianos (1998)
7. Nava Fragments II (1999)
8. Pezzo diafonico for two violoncellos (2002)
9. Transfiguration ІV for symphony orchestra (1997)

Разпространява: музикална къща "Гега Ню"
Сподели.